Asier Garitano s’ha convertit en el tècnic de moda. El basc va agafar l’equip a Segona B i l’ha catapultat fins a Primera Divisió. L’ascens a Segona Divisió va ser en un play-off contra l’Hospitalet, un duel que es va decidir amb un gol de xilena al camp dels riberencs.

Tenir un equip a Primera. Un somni que rondava la ciutat de Leganés durant els 90. Un somni que els pepineros semblava que havien enterrat amb el descens a Segona B. Fins que va arribar ell. Asier Garitano sempre ha estat un obrer del futbol, un home que viu la seva professió amb passió. Tal com raja… i amb naturalitat. Garitano ha estat un dels protagonistes de l’ascens meteòric del Leganés per aconseguir el que no va fer de jugador: estar a Primera Divisió.

Fa quatre anys va aconseguir un ascens històric a Segona al camp de l’Hospitalet. Una fita que va ser el primer pas cap a l’elit. En la segona temporada a la categoria de plata, el Leganés va signar un subcampionat que va obrir les portes a la Primera Divisió. L’estadi de Butarque va resistir el debut entre els més grans i aquesta temporada s’ha consagrat. Els de Garitano han arribat a semis de Copa eliminant el Madrid pel camí. I a la Lliga tornen a tenir la permanència a tocar. Així doncs, un club modest que segueix mantenint el seu lloc entre els gegants del futbol.