El Barça diu adéu a la Copa del Rei després de caure golejat per 0 a 4 davant el Reial Madrid. El partit de tornada de les semifinals de la competició havia de ser una festa blaugrana però va ser un via crucis culer en plena setmana santa.

Un Barça de dues cares

El FC Barcelona tenia un gol d’avantatge del partit d’anada i va sortir al camp amb la intenció de sentenciar l’eliminatòria al més aviat possible. L’empenta culer va esvair-se a còpia que passaven els minuts. El Reial Madrid no dominava el partit però, com sempre fa, esperava la seva oportunitat per empatar la semifinal. Això va passar a les darreries de la primera part. Després d’una bona ocasió de Robert Lewandowski el Madrid va trenar un contracop letal que va acabar amb el 0 a 1, gol de Vinicius. Només començar la segona part els veterans de l’equip merengue van prendre el control del matx, especialment Modric i un estel·lar Karim Benzema, que va acabatr marcant tres gols. El 0 a 2 va ser un cop dur per als blaugrana del qual ja no van recuperar-se. Xavi va dir a la roda de premsa que després del 0 a 2 el seu equip s’havia descontrolat. Els blancs van adonar-se ràpidament de la falta de direcció local i van acabar fent el 0 a 3 (Benzema de penal), i el 0 a 4 un altre cop del francès que va culminar amb gran habilitat una jugada de contracop.

S’aferren a la Lliga

A Xavi Hernández se li va preguntar força per si el cop moral rebut per la golejada madridista, la més gran contra els blancs al Camp Nou des de 1963 (1-5), podia fer mal a la plantilla. El tècnic egarenc va reconèixer la superioritat del Reial Madrid a la segona part i va manifestar que el seu equip ara ja només pensa en el partit contra el Girona (dilluns 10 d’abril), per continuar manant a la Lliga. En el campionat de la regularitat els blaugrana tenen 12 punts més que el Reial Madrid quan s’han de disputar onze jornades fins al final.