Barça - Madrid Mirotic segon partit final acb
@FCBbasket

Victòria del Barça al Palau Blaugrana contra el Reial Madrid en el segon partit de la final de la Lliga ACB. Els de Sarunas Jasikevicius s’han imposat al conjunt de Chus Mateo per 71 a 69. Els blaugrana han igualat l’eliminatòria a una victòria i per tenir opcions de revalidar el títol hauran de guanyar com a mínim un partit al WiZink Center de Madrid per forçar el cinquè enfrontament o bé guanyar-los tots dos.

Inici fluix del Barça

Inici dolent del Barça en el segon partit, quan ha rebut de sortida un parcial de 0 a 8. Els blaugrana han perdut diverses pilotes i no han estat encertats de cara a cistella. Tot això, amb un cinc inicial amb Sanli al parquet. Els dos primers punts del Barça han arribat amb dos tirs lliures. El conjunt de Chus Mateo ha agafat una distància de 10 després de cinc minuts de joc, 2 a 12. Els de Sarunas han començat a reaccionar amb un Palau Blaugrana entregat a l’equip. Un triple de Kuric ha situat el 9 a 14. El primer quart ha acabat amb un avantatge de quatre punts del Madrid, 13 a 17. Sanli ha jugat quatre minuts del primer quart.

El segon període s’ha iniciat amb el Madrid mantenint la distància respecte al Barça. Però els minuts han deixat el conjunt de Mateo sense idees en atac i els de Sarunas ho han aprofitat per situar l’empat a 22 en el marcador amb un parcial de 7 a 0. Quatre minuts abans de finalitzar el segon quart Calathes ha situat per primer cop el Barça al davant, 26 a 24. El partit s’ha convertit en un repartiment de cops per part dels dos equips i la igualtat ha estat la clau. Al descans, empat a 32 punts.

Bona segona part del Barça

El Barça ja no s’ha vist sorprès pel conjunt blanc en la sortida del tercer quart. Els jugadors blaugrana han estat amb més intensitat en defensa i millor en atac. La igualtat ha seguit en el marcador amb algun petit avantatge del conjunt blanc. Taylor, amb un triple, ha situat el Madrid 41 a 46. El Barça ha tornat a igualar el matx i el joc s’ha començat a aturar amb moltes faltes i llançaments de tir lliure. Un triple de Sergi Llull ha situat el 49 a 52 per al Madrid. El període ha acabat amb el Barça al davant, 56 a 54.

El darrer quart ha començat força bé per als de Sarunas, un triple de Mirotic i una cistella de dos de Jokubaitis han situat el Barça 61 a 56. El Palau ha seguit animant l’equip, que s’ha arribat a situar amb una avantatge de 8 punts, 65 a 57. Una jugada de quatre punts de Yabusele, amb dos tirs lliures i dos punts en el rebot, ha apropat de nou el Madrid, 65 a 61. El conjunt madrileny ha empatat a 65 punts a còpia de llançaments des del punt de tir lliure. El Barça ha estat més de quatre minuts sense anotar, mentre que el Madrid n’ha estat dos. Un empat que ha trencat Mirotic amb un llançament de dos, 67 a 65. Tavares ha tornat l’empat al partit, que ha trencat de nou Mirotic des de sota cistella. Just un minut abans d’acabar de nou Tavares ha situat l’empat, 69 a 69. Higgins, amb dos tirs lliures, ha situat el conjunt culer al davant en el marcador 27 segons abans d’acabar. El Madrid ha buscat el triple per guanyar el partit, però un error de Rudy Fernández, que ha perdut la pilota, ha donat la victòria al Barça, 71 a 69.