Barça bàsquet guanya Lliga ACB

El Barça de bàsquet s’ha proclamat campió de la Lliga ACB després de superar el Reial Madrid per 82 a 93 en el tercer partit de la final de la Lliga Endesa. Un gran partit dels blaugrana que els dona la Lliga al WiZink Center de Madrid en el primer intent i es treuen l’espineta de l‘Eurolliga. Els homes entrenats per Sarunas Jasikevicius han jugat un play-off gairebé perfecte i s’imposen 3 a 0 a l’equip blanc.

Igualtat màxima a la primera part

El primer quart ha començat amb un Barça inspirat per Laprovittola i amb un Madrid igualment encertat. Una igualtat en el marcador que s’ha mantingut fins al final del primer quart amb un parcial de 21 a 20. El segon quart ha començat amb un Barça endollat i un parcial de 1 a 9 que ha posat els blaugrana al endavant en els primers compassos. Els blancs han reaccionat amb el canell de Sergio Llull com a protagonista i han remuntat per acabar la primera part amb un lleuger avantatge de tres punts, 41 a 38.

L’encert del Barça en el darrer quart, la clau de la Lliga

La segona part ha començat amb un Vesely imperial i un parcial de 6 a 14 que ha tornat a col·locar els homes entrenats per Sarunas Jasikevicius al partit. Els triples de Laprovittola i companyia han mantingut el Barça al capdavant durant el tercer quart, però, una altra vegada, el Reial Madrid ha reaccionat i ha retallat distàncies fins a acabar a un punt del Barça, 66 a 67 al final del tercer quart.

El darrer quart ha començat com els darrers. Un bon inici i un parcial de 2 a 11 que ha donat ales als blaugrana gràcies a l’encert de la línia de tres amb 10 triples. Els blaugrana han estat còmodes i molt encertats a l’atac, però els homes entrenats per Chus Mateo han resistit sense deixar escapar el Barça en el marcador.

Quan faltaven cinc minuts, els blaugrana han fet un pas endavant i s’han col·locat vuit punts per sobre dels blancs. Un avantatge que s’ha mantingut quan faltaven dos minuts per acabar el partit. Aquesta vegada els triples de Llull no han entrat i el Barça ha gestionat la diferència per imposar-se en el partit i guanyar el campionat a la primera de canvi (3-0).

El millors del Barça han estat Jan Vesely amb 19 punts i Nikola Mirotic amb 14. El montenegrí ha guanyat el premi MVP de la final i ha jugat el darrer partit amb la samarreta del Barça.