El Barça Atlètic ha estrenat el curs 2024-2025 amb un empat que no satisfà als blaugrana. Amb el nou entrenador, Albert Sánchez, i un equip renovat, amb futbolistes que fan el salt del juvenil i fins i tot des del Cadet A, el Barça ha empatat davant el Real Unión amb gols d’Unai i San Bartolomé. Primer empat d’una temporada en la qual, després de quedar-se a les portes l’anterior, l’objectiu és clar: pujar a Segona Divisió.

Després d’un inici a camp local, els blaugrana avancen i oloren el gol

El fins ara segon tècnic del Barça Atlètic, Albert Sánchez, debutava com a primer entrenador. Amb un equip tocat per les baixes – dels lesionats: Trilli, Mbacke, Ángel Alarcón, Aleix Garrido, Percan, Dani Rodríguez, Joan Anaya i Toni Fernández, i dels convocats per Hansi Flick contra l’Athletic Club: Gerard Martín, Sergi Domínguez i Héctor Fort – el Barça afrontava la primera jornada de Primera RFEF al Johan Cruyff. I, a més, ho feia sota l’atenta mirada de Hansi Flick i el seu assistent, Marcus Sorg, des de la llotja. Els primers minuts han estat pel conjunt basc, que ha obligat a intervenir a Kochen amb una gran doble aturada que ha evitat el gol del Real Unión. El partit s’estava jugant més cap a la porteria blaugrana i, al minut 26, Dani Garrido ha estat a punt de fer el 0-1 amb una rematada que ha sortit fregant el pal.

Però, passada la mitja hora de partit, els blaugrana han anat avançant cap a camp rival i han trobat la creativitat en atac per posar la por al cos als bascos. Primer ha estat Dacosta amb un xut que ha aturat Charly Pérez. Aquesta primera ocasió més clara del Barça ha arrencat els aplaudiments dels presents al Johan Cruyff, que han començat a animar més fort al seu equip. L’energia de l’afició ha arribat sobre el terreny de joc. Deu minuts abans del descans, els blaugrana han olorat el gol. Primer Landry amb una rematada de cap i després Unai amb un xut potent des de la frontal, els dos futbolistes han obligat a Charly a intervenir per evitar la diana.

Unai fa veure la llum al Barça, però a l’afegit el Real Unión signa l’empat

La segona part començava amb problemes pel Barça. El davanter gallec Dacosta, una de les incorporacions d’aquest estiu, s’ha ressentit muscularment i ha hagut de marxar lesionat. Després d’aquesta interrupció, el primer tram del segon temps ha tingut un ritme més lent i de poques arribades. Fins que, al minut 15, Víctor San Bartolomé ha enviat una pilota al pal en un servei de córner i ha estat a punt d’avançar als bascos en el marcador. Des d’aquest moment, els visitants han agafat més el control del partit i Kochen, al minut 27, ha posat una mà salvadora que ha evitat el gol del Real Unión. Semblava que el Barça no tenia idees en atac, però vuit minuts abans del final, els d’Albert Sánchez han vist la llum. En una jugada enrevassada dins l’àrea, Unai ha recollit la pilota i amb un xut creuat l’ha enviat al fons de la xarxa. Els blaugrana tenien la victòria a tocar, però ja a l’afegit, el Real Unión ha empat el partit gràcies al gol de San Bartolomé. Es reparteixen els punts al Johan Cruyff en el primer partit de lliga de la temporada.