Americans Magic guanya la primera regata preliminar de la Copa America
Alex Carabi / America's Cup

L’equip nord-americà de l’American Magic, sota la batuta de l’australià Tom Slinsgby i l’anglès Pau Goodison, s’ha imposat a la regata preliminar de la Copa Amèrica de vela, disputada a Vilanova i la Geltrú, després d’imposar-se en la general i no poder enfrontar-se al Team New Zealand, segon classificat, a la mànega final de la prova.

La manca de vent marca la final

El reglament de la regata preliminar marcava que els dos primers classificats de la general s’enfrontarien en una mànega final únic en format “match-race” (vaixell contra vaixell), però la caiguda del vent ha impedit la seva disputa.

Els nord-americans han demostrat que els entrenaments intensius fets amb els seus dos AC40 a Barcelona han donat un gran resultat, aconseguint dos primeres i una segona posicions, que han estat clau.

La primera mànega del dia, amb un recorregut entre boies de 8,4 milles nàutiques (uns 15 quilòmetres) i sota un vent de 10 nusos (uns 18 quilòmetres per hora) de component sud-est, el xaloc, ha estat dominada a la sortida per l’American Magic del campió olímpic australià Tom Slingsby i el britànic Paul Goodison, però els neozelandesos han reaccionat.

Ningú ha pogut parar-los i s’han imposat amb un cronòmetre de 21:29, superant l’America Magic per 40 segons i al Luna Rosa, amb Jimmy Spithill i Francesco Bruno com a timoners, en 56 segons. El vent s’ha mantingut a la segona mànega, amb el mateix recorregut, i aquesta vegada, els nord-americans han fet una bona sortida i només l’Alinghi suís, amb Arnaud Psarofaghis i Maxime Bachelin, el timoner més jove de la Copa Amèrica, li ha plantat cara.

L’American Magic s’ha situat líder, però l’Emirates ha aprofitat el costat bo del camp de regates per superar-lo i situar-se primer fins que l’equip americà s’ha refet i ha pogut situar-se en la segona posició. Finalment, la prova s’hauria d’haver decidit amb una mànega final, però el vent (entre 6 i 7 nusos) ha fet que, tot i donar-se la sortida, s’ha suspès i l’American Magic s’hagi proclamat guanyador de la primera preliminar.