Segons un informe recent elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, tres de cada quatre vídeos que apareixen a YouTube quan es busquen solucions al càncer són notícies falses o desinformació. Es refereixen a teràpies sense base científica reconeguda i tracten continguts susceptibles de ser falsos, erronis o enganyosos. Per això, el Portal Clínic està formant metges que puguin indicar als seus pacients quins són els webs més adients per trobar informació addicional sobre la seva afecció.

N’hem parlat al ‘Hashtag Barcelona’ amb Mónica Gasol, cap de continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el doctor Joan Escarrabill, responsable mèdic del Portal Clínic de l’Hospital Clínic de Barcelona:

El Departament de Salut ha portat a fiscalia cinc expedients relacionats amb la difusió de tractaments no provats científicament contra malalties com el càncer. Paral·lelament, el Consell Audiovisual de Catalunya també ha demanat a YouTube que retiri 14 vídeos en els quals s’ofereixen solucions suposadament miraculoses per afeccions com el càncer, que contradiuen els tractaments convencionals. També han intervingut en el debat la doctora Mireia Sans, directora assistencial del CAP Comte Borrell i presidenta de la secció e-Salut del Col·legi de Metges de Barcelona i Sílvia Sumell, professora de Psicologia a la UOC. Pots seguir aquí la conversa sencera: