La rehabilitació s’ha fet en dues fases. El 2011 va acabar la reforma a l’exterior de l’edifici i tres anys més tard es va iniciar la reforma interior. Dins el pavelló s’hi ha instal·lat una proposta expositiva de dues plantes. La part més espectacular és la recreació contemporània de l’estructura d’un drac.

El Pavelló de Sant Salvador va entrar en funcionament el 1916 i va ser el primer que es va posar en funcionament al recinte hospitalari. Tot i que era un pavelló per a homes, les primeres que el van ocupar van ser sis dones.  Amb el temps el recinte es va convertir en la Unitat de Cures Intensives i Semicrítics.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 FM, la responsable de comunicació i d’activitats del recinte modernista, Mercè Beltran, ha explicat que la reforma ha suposat la intensa dedicació de més de 30 tècnics especialitzats, sobretot arquitectes i enginyers. Durant les obres s’han trobat amb diversos “entrebancs”, com la troballa de les restes de la vil·la romana, el Mas Casanovas. Finalment després de dos anys, el pavelló s’ha pogut inaugurar. A la planta inferior s’hi ha instal·lat una mostra expositiva, que repassa la història de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on es poden veure  peces de l’arxiu històric de la fundació. La planta superior ret homenatge a Lluís Domènech i Montaner amb la recreació contemporània de l’estructura d’un drac. També s’hi han instal·lat recursos audiovisuals que aprofundeixen en la vida i obra de l’arquitecte. La reforma ha suposat una inversió de gairebé cinc milions d’euros.

Escolta l’entrevista aquí ▶️