L’experiment casolà s’ha dut a terme a la riba esquerra del riu, en un ramal del curs principal, i a uns 100 metres aproximadament de la  desembocadura. Per fer-ho s’ha submergit la sonda d’un termòmetre digital de canvi ràpid fins al fons del riu, que en aquell punt del ramal era aproximadament d’uns 20 cm. La temperatura de l’aigua s’ha estabilitzat a 11,9 ºC, un valor sensiblement més baix que el de l’aigua marina, que aquests dies s’acosta ja als 15 ºC a un metre de profunditat. La temperatura ambiental, en el moment de l’experiment, a les nou del matí, era de 10 ºC.

Cal destacar que el cabal del riu en aquell moment, i segons les dades de l‘estació de l’Agència Catalana de l’Aigua emplaçada a Santa Coloma de Gramanet, era de 6 metres cúbics per segon, un registre clarament inferior al que duia el riu durant la nit de divendres, 24, a dissabte, 25, quan va arribar a pràcticament 130 metres cúbics per segon a causa de l’aiguat que va afectar Barcelona i l’entorn metropolità. Els efectes de la crescuda eren encara ben visibles aquest matí a la riba del riu.

La mesura s’ha realitzat dins del Parc Fluvial del Besòs, un espai públic ubicat als darrers 9 km de la llera d’aquest riu. La Diputació de Barcelona és qui  en duu a terme la gestió, que es divideix en tres sectors: les zones humides – a la part superior-, la zona d’ús públic -pròxima als nuclis urbans de Santa Coloma de Gramenet i St. Adrià de Besòs- i la zona de la desembocadura, de gran interès ecològic i paisatgístic.

A continuació podeu recuperar les imatges de l’experiment, que s’ha fet en directe a través del compte de Twitter de @btveltemps: