imatge del barri de Sant Martí

Comencem la setmana pendents de la vaga indefinida de taxistes. Fins quan mantindran la seva protesta? El ‘Hashtag Barcelona‘ debat aquest dilluns la segregació escolar, que a Barcelona afecta dues de cada tres escoles públiques que tenen més del doble d’immigrants que la concertada més propera. Quines són les conseqüències socials de la segregació escolar i per què es produeix?

Segregació escolar a Barcelona

La segregació escolar es produeix quan es distribueixen  de manera desigual els alumnes, per origen o per condicions socioeconòmiques. El ‘Hashtag Barcelona’ debat aquest dilluns com es lluita contra la segregació i quines conseqüències socials té aquest fenomen. Es produeix a tots els barris, però sobretot a Sants i Ciutat Vella. La concertada escolaritza la meitat dels alumnes immigrants que li tocarien, segons les dades oficials que va publicar la setmana passada  ‘El Diari de l’Educació’. Convidats:

BARCELONA "SEGREGACIÓ ESCOLES"

BARCELONA "SEGREGACIÓ ESCOLES" AMB,Pau Rodríguez, periodista i redactor d' El Diari de l'EducacióJoan Cuevas, cap de projectes de la Fundació Jaume BofillRamón Font, portaveu nacional del sindicat de mestres USTECBelén Tascón, presidenta de la FapacRosa Artigal, directora d'Acció Educativa del Consorci d'Educació de Barcelona

Posted by El matí de barcelona 91fm on Monday, January 21, 2019


Vaga indefinida del taxi

El sector no està d’acord amb la normativa  de la Generalitat que regula les llicències de VTC, i que preveu que s’hagin de reservar amb 15 minuts d’antel·lació. La normativa tampoc no permetrà a les companyies de VTC geolocalitzar els seus clients. Fins quan s’allargarà aquest conflicte? Els taxistes poden fer vaga indefinida sense pensar en serveis mínims?  Existeix encara la possibilitat d’una nova mediació?


Els VTC bloquegen l’avinguda Diagonal

Des de la una de la matinada, els conductors de VTC ocupen dos carrils de l’avinguda entre Francesc Macià i Pius 12. Segons Cabify hi ha 1.000 vehicles concentrats.


Eclipsi de lluna

Aquest dilluns, ens llevem amb la curiositat d’observar un espectacle astronòmic: l’eclipsi total de lluna, que ha començat de matinada, amb Joan Anton Català, màster en Astronomia i Astrofísica, i químic quàntic.


Esports

La victòria del Barça davant el Leganés, el partit de l’Espanyol contra l’Éibar i la primera milla dels miops a Barcelona protagonitzen la secció d’avui. Ens ho explica el company de betevé esports Carles Alcoyent


Xarxes

El Toni Noguera fa una tria del bo i millor que s’ha dit a les xarxes sobre la vaga de taxis a Barcelona, el grotesc comportament d’Eduardo Inda simulant una agressió i el video viral de la Greta, una nena catalana que s’ha inventat la canó ‘el pirata és el meu amic.

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: