CASANDRA PRIETO, dinamitzadora de Sants Establiments Units "Esepramos que siendo la primera haya mucho más movimiento de la gente joven del barrio, gente no tan joven. Fomentar un poco lo que es ir de bar en bar, que la gente se mueva por el barrio y conozca los diferentes puntos de restauración, pero también conozca el comercio que lo envuelve." ÁLVARO DE LA CRUZ, cambrer "Aquí tenemos todo tipo de tapas. Hay alcachofas con fuá, hay camembert frito... hay multitud de tapas. Hemos seleccionado una tapa, que es la hamburguesa con cebolla confitada, con el vino que nos han puesto." EMILIO PEREIRA, cambrer "Unos montaditos de chistorra, de tortilla, de croquetas, de chorizitos... ensaladilla de cangrejo."

Són 17 dies de ruta gastronòmica, a més de gimcanes entre els comerços, concursos a les xarxes socials i actuacions diverses. La primera edició de Monologueando a Sants arriba al barri per dinamitzar-ne la gastronomia i donar visibilitat als seus bars, restaurants i mercats. Els establiments que s’adhereixin a la iniciativa ofereixen, del 4 al 20 de novembre, tapes variades a preus assequibles. Una tapa i una copa del vi Monólogo, que pot ser negre, blanc o rosat, costa 2, 50 euros.

La ruta ha estat desenvolupada per l’agència de comunicació Cromek System, amb la col·laboració de Sants Establiments Units i altres associacions de comerciants, com el Comerç Mercat Nou, Eix Sants – les Corts i el Mercat de Sants. Casandra Prieto, dinamitzadora de Sants Establiments Units, espera que, sent la primera edició, “hi hagi molt més moviment de la gent jove del barri”. Prieto explica que la idea és fomentar el que és anar de bar en bar, que la gent es mogui pel barri i que conegui els diferents punts de restauració, però també el comerç que l’envolta.