Un de cada tres pisos d'obra nova que es construiran a Barcelona el 2017 seran de luxe. Ho diu l'informe elaborat per la consultoria internacional CBRE, que n'assenyala aquest motiu. ANNA ESTEBAN, secretària general de CBRE a Barcelona "Barcelona s'ha posicionat com a un destinació internacional i aquesta demanda internacional té altres requeriments del que era la demanda local. Tot el que era la zona prima tradicional de Barcelona a escala residencial s'està ampliant per donar cabuda a aquests inquilins." I això, diuen, fa que zones com l'Eixample o el front marítim s'estiguin consolidant com a destinacions "prima" residencial a la ciutat. En total, està previst que es construeixin a Barcelona 764 pisos, dels quals 439 a l'Eixample , 126 a Sants Montjuïc i 100 a Sant Martí. Segons l'informe, a més, també creix el mercat d'oficines. Els darrers dos anys, el preu del lloguer d'aquests espais ha crescut un 21 % i s'espera que durant el 2017 pugi un 7 % més. El centre dels negocis segueix sent la Diagonal i resisteix al darrere el passeig de Gràcia, malgrat que, aquí, s'han perdut 80.000 metres quadrats que ara es destinen a altres usos. Una davallada que està beneficiant el 22@ que agafa pistonada i en alguns punts ja supera el passeig de Gràcia en interès inversor i en preu de lloguer. Els responsables ho expliquen també per la sofisticació que demanen les empreses. Volen, diuen, oficines modernes i alerten que a la Diagonal, més de la meitat dels edificis destinats a això, s'haurien de remodelar i replantejar si no volen quedar obsolets.

Dels 764 pisos que està previst que es construeixin el 2017 a Barcelona, el gruix s’ubicarà al districte de l’Eixample (439), seguit de Sants-Montjuïc (126) i Sant Martí (100). D’aquests, el 33 % seran de luxe, una xifra que la secretària general de CBRE a Barcelona, Anna Esteban, justifica pel fet que “Barcelona s’ha posicionat com una destinació internacional i aquesta demanda internacional té altres requeriments del que era la demanda local“.  Una demanda que, afegeix, “no només vol estar a la zona alta, prop de les escoles, sinó també a prop del mar, del centre i de les botigues.”

L’informe que ha presentat aquest dilluns la consultora apunta també a un creixement del mercat immobiliari d’oficines. Segons expliquen, els darrers dos anys, el preu del lloguer d’aquests espais  ha crescut un 21 % i s’espera que durant el 2017 pugi un 7 % més. El centre dels negocis continua sent l’eix Diagonal – passeig de Gràcia, malgrat que aquest últim està perdent pistonada davant l’auge del 22@. De fet, segons CBRE, el passeig de Gràcia ha perdut els darrers dos anys 80.000 m2 d’oficines, que ara es destinen a altres usos. En aquest sentit, Esteban explica que “aquests metres que hem perdut junt a una demanda que és creixent també a escala internacional, està fent que hàgim de desenvolupar altres eixos per donar cabuda a aquests inquilins. Aquests altres eixos estem veient que són dins del 22@, les zones més consolidades com ara la plaça de les Glòries.”

Els impulsors de l’estudi han aprofitat també per alertar  que els inversors volen, cada vegada més, oficines modernes i sofisticades, motiu pel qual alerten que a la Diagonal, més de la meitat dels edificis destinats a això s’haurien de remodelar i replantejar, si no volen quedar obsolets.

Comparteix a: