(ACN/Redacció) L’Escola Industrial de Barcelona acull des d’aquest dilluns la desena edició de la Time Use Week, una cita que s’allargarà fins divendres i que pretén abordar quins mecanismes cal seguir per redefinir una nova jornada diària. Això implica una reformulació del marc legislatiu, polític i social per compatibilitzar temps de treball, de descans, per a l’oci i per a les cures, entre d’altres. La setmana vol aprofundir en la creació del “dret al temps” amb el debat sobre els beneficis de reduir la pobresa d’hores disponibles per a gaudi personal entre la població, un fet que incrementa el seu benestar. Enguany, a més, la cita es descentralitzarà arreu de Catalunya els dies 19 i 20 d’octubre.
La setmana ha arrencat aquest dilluns amb la Trobada General de la Xarxa Catalana pel Dret al Temps, i situa Catalunya en el punt de trobada per a les polítiques del temps, un nou tipus de polítiques de benestar en línia amb l’Agenda 2030 i la nova agenda urbana.
Entre d’altres, aquestes polítiques inclouen la construcció de models urbans de proximitat que redueixin el temps de mobilitat, la creació d’infraestructures i serveis de suport per a les cures o la promoció de nous models d’organització del temps de treball.
La Time Use Week 2023 està coorganitzada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Time Use Initiative. Compta amb la participació de DIPLOCAT i Time4All (projecte cofinançat per la Unió Europea).