Tot i que està sent força atípic quant a temperatures i amb més pluja que altres anys, l’estiu ja és aquí. Els dies són més llargs i d’opcions per gaudir-los n’hi ha moltes. En aquest article volem apropar-vos algunes de les novetats que presenten els hotels de la ciutat que, a poc a poc, volen deixar enrere la imatge de mur infranquejable per als ciutadans. Música en directe, propostes gastronòmiques que ens porten a fer la volta al món, còctels i també un club de platja que, lluny d’obrir a tocar del mar, ho ha fet a Pedralbes.

A Jerez, sense moure’t de Barcelona

Una de les iniciatives més originals per a l’estiu 2024 és la que planteja El Palace Barcelona, que converteix la seva terrassa en una recreació d’una “feria” andalusa. Sota el nom de La Caseta de El Palace, s’ofereix un espectacle de flamenc en directe mentre es poden degustar tapes típiques com el peixet fregit, les croquetes de cua de bou guisat, el salmorejo i la galta de porc ibèric al vi de xerès. Tot plegat amb maridatge dels vins de les bodegues Mora-Figueroa Domecq. L’experiència té un preu de 95 € per persona.

La terrassa d’El Palace convertida en una caseta de “feria” andalusa

A banda d’aquesta opció efímera que, de moment, té noves dates confirmades per al 17 de juliol i el 21 d’agost, hi ha concerts de rumba les nits de dijous i sessions de DJ els cap de setmana amb Carlos U Soul (divendres), Anna Wolf (dissabtes) i Viktor Olle (diumenges). I de dilluns a diumenge torna el cinema a l’aire lliure amb pel·lícules a les 21.30 h. Al juliol es podrà veure ‘El diari de Bridget Jones’, ‘Forrest Gump’, ‘Esmorzar amb diamants’ i ‘La la land’, entre d’altres.

Maymanta, la cuina peruana del xef Omar Malpartida, a la terrassa del Grand Hyatt

Una de les novetats gastronòmiques de l’estiu a la ciutat és el recentment inaugurat restaurant del xef peruà Omar Malpartida. És a l’última planta de l’Hotel Grand Hyatt Barcelona (antic Hotel Sofia) i amb unes vistes espectaculars de la ciutat des de la terrassa. Es diu Maymanta i fusiona els sabors del Perú amb la gastronomia mediterrània.

Algunes de les propostes són la croqueta de pularda amb cremós de parmesà, bitxo groc i cendra de ceba; la truita de blat de moro amb gambeta fregida deshidratada, el caviar de beluga; el tàrtar de gamba vermella i cebiches preparats al moment amb peix fresc i una barreja de sabors peruans i mediterranis. El 70 % de la carta està dedicada a plats de peix i marisc. Capítol a banda és la barra, exclusivament d’origen peruà, en què destaquen ginebres, “piscos”, vodkes i whiskis elaborats amb ingredients peruans per experts nadius.

El còctel dedicat a Barcelona de La Terrassa del Claris

Des de l’any 1992 que la terrassa de l’Hotel Claris obre les portes als ciutadans de Barcelona. El xef Pedro Salillas proposa un menú d’estiu amb plats com les vieires amb cansalada i bolets a la mantega blanca, el verat brasejat amb escabetx de raïm i crema d’ametlles, l’arròs del delta amb anguila fumada i carxofes del Prat, el colomí amb fruits vermells i moixernons i els pèsols amb mató. Una proposta que busca homenatjar el producte de proximitat i alhora incidir en el malbaratament zero.

Quatre dels plats del menú d’estiu que proposa el xef Pedro Salillas a la Terrassa del Claris

Una altra novetat de la carta d’estiu és que, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de vela, el Claris presenta un còctel commemoratiu que evoca els colors del mar i que combina la textura del “pisco sour”, recorda les onades i els aromes cítrics del Mediterrani. Porta vodka, blue curaçao, suc de pinya, llimona i clara d’ou.

Un club de platja a Pedralbes

Es diu Beso Pedralbes, s’ubica a l’hotel Torre Melina de Gran Meliá i rememora l’ambient d’un club de platja però a la zona alta de la ciutat. No hi falta cap detall: llits balinesos, hamaques i una zona d’aigües. Un oasi amb una proposta gastronòmica que fusiona la cuina basca amb la mediterrània amb especialitats com el filet de vaca vella bilbaïna, musclos i l’arròs de gambots. Beso Pedralbes neix sota el paraigua del grup de restauració Beso Beach i es pot gaudir no només els caps de setmana, sinó a diari després de la feina amb música i sessions de DJ en directe.

Gastronomia i música en directe a la terrassa del Pulitzer

Per 11è estiu consecutiu, l’Hotel Pulitzer presenta la programació Buenas Tardes Pulitzer. A banda de la proposta musical, amb concert els dimecres i sessions de DJ de dijous a diumenge, també hi ha novetats en l’oferta gastronòmica dissenyada pels xefs Tomás Bueno i Saúl Hernández que aquest 2024 proposen una volta per la gastronomia d’arreu del món.

Alguns dels plats de la proposta gastronòmica d’estiu a la terrassa del Pulitzer

Tapes i platets com les croquetes de pollastre amb trufa o les de “cochinita pibil”, yakitori coreans de pollastre amb ceba tendra i sèsam o els tacos de carn d’alvocat i pico de gallo i el sandvitx de rosbif de porc, pernil, formatge, mostassa i cogombrets, entre altres opcions. Tot plegat maridat amb còctels d’autor.