El grup de restaurants japonesos Nomo acaba d’obrir al cor de Barcelona el seu restaurant insígnia. Amb 570 metres quadrats distribuïts en dues plantes i capacitat per a 120 comensals, el nou establiment al carrer del Consell de Cent és el més gran del grup. S’ubica on fins fa uns mesos hi havia l’emblemàtica marisqueria gallega Casa Darío, fundada el 1969 i que va abaixar definitivament la persiana l’octubre del 2023.

El Grup Nomo va néixer l’any 2007 a Gran de Gràcia, s’ha estès a altres emplaçaments de la ciutat i feia temps que buscava tenir presència també al carrer del Consell de Cent. La carta de Nomo Eixample la signa el xef executiu Naoyuki Haginoya i ofereix una varietat de tapes japoneses, entrants, sushi i postres amb plats destacats com la croqueta japonesa de cua de bou, el pintxo de vieira amb foie de l’Empordà, la truita oberta amb pop i els llagostins picants i el tataki de moll.

Obres d’art creades especialment per al Nomo

L’interiorisme el signa Ricard Trenchs, de Trenchs Studio: “Hem volgut crear un espai que transmeti calma, calidesa i sobrietat”. A les parets hi trobarem la col·lecció “Keshiki”, que significa ‘paisatges’ en japonès. Són obres d’art creades especialment per al Nomo per l’artista Esther Mir, que ha utilitzat pàgines de llibres antics comprats a mercats de Tòquio com a base per als collages.