El restaurant Goliard abaixarà la persiana en un parell de setmanes, el 21 de juny. L’emblemàtic establiment, ubicat al carrer del Progrés, a la Vila de Gràcia, tancarà després de 23 anys per la jubilació del seu propietari. “Tinc 70 anys. Tanquem perquè s’acaba una etapa”, ha explicat Pablo Escudé en una conversa amb betevé. Per això, el comiat té un regust agredolç: “Són moltes emocions perquè són molts anys”.

“Vine a gaudir dels teus plats preferits una darrera vegada”

La notícia l’ha avançat el digital ‘Tot Barcelona’, que s’ha fet ressò de la publicació a Instagram en què el restaurant ha anunciat que aquests dies servirà els darrers àpats.

“Estimada família de Goliard. Després de 23 meravellosos anys, és hora de dir adeu” diu el text. També conviden els clients a “gaudir dels plats preferits una darrera vegada”. Finalment donen les gràcies per ser part de la seva història i ser part de la família Goliard.

El compte d’IG s’ha omplert de missatges de suport en què moltes persones els desitgen molta sort en aquesta nova etapa.

Com detallen al web, la cuina del Goliard es caracteritza pel producte de proximitat i les arrels catalanes. Entre els plats, per exemple, les carxofes confitades amb romesco i escamarlans; les albergínies amb maionesa de miso; el camembert rostit, els peus de porc desossats o el bacallà i patata gratinats amb allioli.

Sense relleu per mantenir el Goliard

En una conversa amb betevé, Escudé ha explicat que ha arribat el moment de jubilar-se. “Tinc una edat i moltes limitacions”, ha compartit, perquè “estic operat del genoll i del maluc”. Per aquest motiu ha decidit que és el moment de plegar, tot i que ho fa també amb un sentiment de tristesa.

El local és de lloguer i assegura que “no hem trobat ningú que vulgui agafar el relleu i seguir amb el projecte del Goliard”. No obstant això, s’ha mostrat convençut que acabarà obrint un altre negoci i no descarta que sigui de restauració.

“Un comiat en família”

Aquests dies són molts els qui aprofiten per anar al restaurant per última vegada i acomiadar-se’n. Els més assidus venen i ens truquen per dir-nos adeu. “Nosaltres volem fer un comiat en família, discret i tranquil amb els clients més fidels”, explica Escudé.

Tanca el centenari Versalles a Sant Andreu

La notícia del comiat del Goliard arriba dies després del tancament d’un altre establiment emblemàtic, el bar Versalles de Sant Andreu. Aquest local emblemàtic ha plegat, però, per altres motius, entre els quals hi ha l’ofec per un lloguer de 10.000 euros.