La xurreria de L’Auditori ha reobert després de cinc mesos tancada per problemes amb el subministrament elèctric. Els fidels hi han anat puntualment el primer dia per tornar a tastar els xurros i altres productes de la parada. Molts han estat pendents d’aquesta data a través del TikTok, on el propietari del negoci, Juan Alpuente, té un perfil amb prop de 600.000 seguidors.

La clientela es delia pels xurros

De fet, la xurreria de L’Auditori és la de tota la vida dels Encants, però mentre duren les obres de Glòries, té aquesta ubicació provisional, també a prop del Teatre Nacional de Catalunya. Va ser precisament amb aquest trasllat que alguna cosa no es va fer prou bé amb el subministrament elèctric.

El propietari ha aprofitat per posar al dia la parada i n’ha renovat els plafons i l’ha pintada per fora. Els clients habituals l’esperaven amb candeletes. El Miguel i l’Alicia el seguien per TikTok perquè ja estaven desitjant que obrís i el Juan José s’ha estat tot aquest temps sense menjar xurros: “Xurros com aquests no es troben, la veritat. Hi ha molts xurros però com aquests, no”.

El Juan José degustant els xurros del Juan Alpuente

El xurrer de Barcelona que triomfa a TikTok

Alpuente va heretar l’ofici de xurrer del seu pare i ara aprofita les xarxes per difondre la seva passió. Té publicats centenars de vídeos al seu compte de TikTok. Hi apareixen xurreries de tot el món i anècdotes de tota mena relacionades amb la professió. Ha demostrat que és un tema que dona per a molt.

Alpuente ha triomfat a TikTok

Ja té més de 580.000 seguidors a la xarxa i després de tres anys a les xarxes assegura que ha augmentat les vendes un 30 %. Ara espera que aviat l’Ajuntament li permeti tornar al seu emplaçament original, al costat del Mercat dels Encants.