Aquest 2021 el Mobile World Congress celebra una edició del tot anòmala. La pandèmia ha obligat a endarrerir el congrés i a adaptar-ho a les mesures anticovid. Marques com Vodafone, Samsung, Sony o Nokia han decidit no assistir-hi presencialment i això ha rebaixat el nombre d’assistents (amb un descens també del negoci que deixa a Barcelona). Però l’absència de grans marques també té una part positiva: les petites empreses poden lluir més la seva feina.

És el cas d’Alisys. Tenen les oficines a Astúries i disposen d’un petit estand al MWC que els ha facilitat el Ministeri d’Assumptes Econòmics. En un Mobile normal, és molt possible que haguessin cridat l’atenció, però en aquesta edició la seva feina ha brillat més. “El fet que les grans empreses no estiguin, nosaltres ho hem vist com una oportunitat“, explica Eduardo Gómez, director general de l’empresa. “És una oportunitat per presentar el que tenim, que també és molt interessant”.

Alisys disposa de robots de l’empresa Boston Dynamics. Són gossos robot responsables de tasques de vigilància. El que ofereix l’empresa és un programari i tot un seguit de càmeres i sensors que permeten controlar els robots des de casa.

Un altre dels ginys que presenta Alisys és un assistent virtual, a l’estil dels altaveus de Google o Alexa. Però en aquest cas té cara i ulls. L’objectiu és fer més amigable i humà aquest tipus de dispositius, especialment per a la gent gran.

La 5G, a tocar

En aquesta edició especial del MWC també es poden veure algunes aplicacions que ofereix la 5G, especialment en videoconferències amb hologrames. A l’estand de la companyia Orange, també podem veure una altra aplicació, en aquest cas pel que fa a la conducció autònoma. Mitjançant unes ulleres virtuals, amb visió en 360 graus, es pot pilotar des de Barcelona una llanxa que es troba al Port de València. La conducció es fa en temps real i sense cap tipus de latència. És a dir, quan accelerem o girem l’embarcació a Barcelona, automàticament, a València passa el mateix.

Comparteix a: