A Gràcia acaba d’obrir Bubuclean, un nou projecte d’economia sostenible que vol donar una segona vida a productes de puericultura, que d’una altra manera no es podrien reutilitzar, com per exemple els cotxets, que són els més demandats. Els netegen, desinfecten i els fan manteniment perquè tornin a quedar com nous.

Bubuclean va néixer fa uns mesos des de casa, de la mà d’Elisabet Branchat i la Luciana Salvador. Les impulsores del projecte van veure que cada vegada hi havia més consciència i necessitat de reutilitzar els articles per a nadons, però les famílies es trobaven amb dificultats a l’hora d’higienitzar-los a casa i deixar-los com nous per a altres infants.

Amb un plat de dutxa és incòmode netejar un cotxet a casa
Olga Tomás

“Si vius en un pis, com és el meu cas i suposo de que molta gent que viu a Barcelona, no tens un espai per netejar un cotxet, jo no tinc ni banyera per exemple, tinc un plat de dutxa, llavors és molt incòmode fer-ho a casa”, explica l’Olga Tomàs, que acaba de conèixer Bubuclean.

Un servei innovador a Barcelona

Renten tant estructures com teixits dels cotxets, cadires de cotxe, cabassos, llitets, saquets i tot el que siguin accessoris de nadó. És un servei que fins ara no existia a la ciutat, per això ha tingut molt bona acceptació, tot i que quan van començar ho feien a casa, amb les seves limitacions. Per això acaben de fer el salt obrint un local al carrer del Montseny, a la Vila de Gràcia, un barri molt familiar.

“El cotxet més sostenible és el que ja tens, cuida’l, repara’l i neteja’l, això és el que volem fer nosaltres, que puguis tenir les coses com noves però velles”, explica l’Elisabet Branchat.

bubuclean rentat cotxets

El que més reben són cotxets i ja n’han netejat un centenar des de l’inici del projecte. Quan els reben fan fotografies perquè quedi constància de l’estat dels productes previ al servei. Després els aspiren, netegen amb aigua i sabó hipoal·lergogen, els higienitzen amb vapor i finalment els eixuguen a mà. El procés pot durar entre un i tres dies.

Ara, amb el nou local recent estrenat podran atendre més peticions i anar més enllà. Han començat a incloure la reparació i reposició d’algunes peces, com per exemple rodes, i oferiran un cotxet de cortesia per a les famílies que ho necessitin mentre els netegen el seu.