El lloc de feina de 194 treballadors de l'Hospital del Mar perilla si el personal sanitari no es rebaixa el sou. En un comunicat de premsa el consorci que controla aquest centre sanitari confirma el que ja havien anunciat ahir els treballadors i deixa clar que el termini per decidir-ho és el 30 de juny i que la intenció és negociar i arribar a un acord. L'empresa proposa, per exemple, reduir els dies de vacances i els de lliure disposició, també disminuir les pagues extraordinàries. Tot plegat suposaria, segons els sindicats, una reducció salarial del 2,5% dels sou i la pèrdua, diuen, de qualitat de treball. ANTONI GALLEGO, secretari general de Metges de Catalunya El Parc de Salut Mar, que gestiona altres centres com l'hospital de l'Esperança a qui també afecta aquest ERO, ara per ara, veu aquestes mesures com l'única opció per evitar l'acomiadament d'aquests 50 metges, 97 infermeres i 47 auxiliars. Asseguren que si els treballadors accepten les disminucions salarials pertinents, l'ERO només afectaria mig centenar d'empleats. Aquest hospital és, molt probablement, un dels centres de la ciutat més afectats per la reordenació del sistema sanitari presentada aquesta setmana pel Servei Català de la Salut. El centre és, de fet, dels pocs que no podrà fer operacions complexes, com intervencions de càncer o trasplantaments. Ara la pilota és, doncs, en el terreny dels treballadors, que són els qui han de decidir quina opció els convé més. De moment, per expressar el desacord han convocat una concentració dilluns que ve, just després de l'assemblea de treballadors que se celebrarà al mateix Hospital del Mar.

En un comunicat, la direcció del centre recorda que s’han posat en marxa un conjunt de mesures per adaptar-se a l’ajust pressupostari de 15 milions d’euros i, per això, proposa al comitè d’empresa renegociar les condicions laborals dels treballadors. Afirmen que, si el personal accepta les mesures de contenció proposades per la direcció, l’ERO no afectaria a 194 treballadors sinó a uns 50. Entre les mesures, citen la reducció del 50% d’una quinzena paga -que premia l’assistència i la puntualitat a la feina- i reduir dos dies de les vacances de Nadal i dos dies de lliure disposició.

La direcció afirma que està disposada a negociar però avisa que si el comitè d’empresa “persisteix en no acceptar la reconsideració temporal de les condicions laborals”, l’ERO es presentarà el 30 de juny.

De la seva banda, els sindicats diuen que la proposta de l’empresa suposaria una reducció salarial del 2,5% i la pèrdua de qualitat de treball.