El futur de Cacaolat, ara per ara, és a les taules de dos jutjats mercantils. Un a Madrid, on s'ha obert un procés concursal per la venda de les accions de Clesa, la propietària del 95% de l'empresa de batuts. I un altre, a Barcelona, on el que hi ha a la venda és la unitat productiva i la mateixa marca. Tots dos processos s'estan tramitant en paral·lel, però evidentment, Cacaolat no es pot vendre dues vegades. Per aquest motiu, els jutjats han elevat el conflicte al Tribunal Suprem, que serà qui decidirà quina de les dues sales és la competent per dictaminar la venda de la companyia. Aquesta decisió, malgrat tot, pot trigar mesos, de manera que sembla que el jutjat que acabi abans serà qui, efectivament, vendrà Cacaolat. I el que va més avançat és el de Barcelona, que, a més, és el que dóna més garanties segons el Comitè d'Empresa. Aquí ja s'ha tancat la presentació d'ofertes, de manera que ja es coneixen els quatre candidats disposats a adquirir la marca. La més ben situada, Central Lechera Asturiana, que a través de CAPSA ha ofert 48 milions d'euros per a la compra. La segueixen el Grup Vichy Catalan, amb 30 milions, l'aliança Damm-Cobega-Victory, amb 25, i l'oferta dels exdirectius de Clesa, amb 12 milions. En totes les ofertes hi ha coincidències, com la intenció de mantenir la plantilla d'uns 500 treballadors i la construcció d'una nova fàbrica a l'àrea de Barcelona. Després d'analitzar les propostes, en uns 10 dies, el jutge descartarà una de les ofertes. Serà aleshores quan les candidates podran fer una nova contraoferta, la definitiva, per fer-se càrrec de la famosa marca de batuts.

El Comitè d’Empresa té interès que la venda es faci a Barcelona, perquè s’asseguraria que el capital es reinvertiria en l’empresa i també que es queda a Catalunya. El Jutjat Mercantil número sis de Barcelona triarà les tres ofertes finalistes abans d’aquest divendres.

CAPSA, empresa propietària de Central Lechera Asturiana, és el candidat que està disposat a pagar més per l’empresa, 48 milions d’euros. A més, proposen construir una nova fàbrica per a Cacaolat i ampliar el mercat de la marca. També han assegurat que es mantindria el nombre de treballadors a Barcelona, Parets del Vallès i Saragossa.

La següent proposta més elevada és la de Vichy Catalan amb 30,1 milions d’euros. L’empresa catalana afegeix a l’oferta mantenir els centres productius de Cacaolat i construir una nova planta. Josep Viader, membre de la família fundadora de Cacaolat, i 250 agents econòmics avalen la candidatura de Vichy Catalan.

El grup Victory Corporate juntament amb Cobega i Damm, posen damunt la taula 25 milions d’euros. Si fossin els compradors finals, utilitzarien les instal·lacions de l’antiga fàbrica Damm de Santa Coloma de Gramenet com a planta de producció dels batuts de xocolata.

Finalment, Roures Reenginnering està disposat a pagar-ne 12 milions. A més, invertiria en la construcció d’una nova planta i per dotar de centres de recerca i desenvolupament les fàbriques. També proposen ampliar els horitzons de la marca i oferir també productes energètics. Aquesta és l’única candidatura que planteja una retallada, concretament, un 10% de la plantilla directiva.