Pla general de la concentració dels treballadors de neteja de la T1 i T2 a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Els treballadors dels serveis de neteja de les terminals T1 i T2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat han tornat a convocar una vaga per a aquest divendres. CCOO també ha convocat una concentració de protesta a les 11 h a la plaça de Sant Jaume per “exigir a les administracions la implicació necessària i que no mirin cap a una altra banda”.

Denuncien que, des del març del 2020, estan en un ERTO derivat de la pandèmia de la covid-19. Diuen que, durant aquest temps, el comitè ha traslladat a Aena i l’empresa SACYR la sobrecàrrega de treball que tenen, i han demanat que desafectin més plantilla de l’ERTO perquè s’ha reactivat l’activitat al Prat. Durant el juliol ja es van convocar dues jornades de vaga intermitent.

El col·lectiu critica que l’aeroport ha anat incrementant l’activitat en els últims mesos i això es tradueix amb milers de viatgers que circulen diàriament per les instal·lacions del Prat. La plantilla considera que tant els lavabos com els espais comuns de les terminals “han d’estar nets tant si s’utilitzen, com si no.