Ali Haddad és el propietari de l’hotel Palace des del 29 de desembre de 2011, però fins a finals d’aquest any tenia un contracte en vigor amb el grup Husa perquè se’n fes càrrec. El concurs de creditors que ha presentat l’empresa al Jutjat Mercantil número 3 inclou la proposta de cedir anticipadament la gestió a Haddad, que a més ha presentat una oferta de 500.000 euros per assumir-la. L’empresari algerià es compromet, a més, a mantenir-hi els 130 llocs de treball.

Segons l’escrit que la Immobiliària Sarasate ha remès al jutjat, la seva insolvència és total i irreversible, en vista de la impossibilitat de garantir-ne la viabilitat. L’empresa deu 5,2 milions d’euros de lloguer (més interessos) a Haddad, 13 milions a Hisenda (sobretot, de l’IVA que va cobrar en vendre l’hotel), un milió i mig a la Seguretat Social i un milió més als proveïdors i la banca.

El grup Husa deu 36 milions d’euros a la filial que fins ara ha gestionat l’antic Ritz, però tampoc no els podrà pagar. El grup està en suspensió de pagaments des del febrer i, des de llavors, ja s’ha desfet de dos hotels més a Barcelona (Mesón Castilla i Avenida Palace) i cinc a la resta d’Espanya.