Diego Martone, president de l'AV i Comerciants del voltant del Mercat de Santa Caterina "Nosaltres el que hem fet com associació és ajuntar-nos, fer pinya, que és el que més funciona avui en dia al petit comerç; i llavors hem ajuntat la típica fórmula de comerç al carrer, que ja hem fet 12 edicions, però ara l'hem ajuntat en un pack amb la Fira del Vi i Gastronomia, que és un concepte que ha sortit a la part hostalera de la nostra associació." Nil Surià, celler Carol Vallès "De moment ha vingut públic, sobretot internacional, però també gent del barri: 60 % internacional i 40 % gent local." Lídia Sanpere, botiguera "És una oportunitat per a nosaltres. Sempre és favorable, encara que venguis o no venguis. Però et dones a conèixer, potser en aquest moment no, però després passen per la teva botiga i et fan una compra." Helena Bardés, visitant "Està molt bé per al barri. Se n'haurien de fer més, perquè aquesta es fa un cop a l'any només, i dóna molta vida."

S’hi han convidat deu cellers de vins i caves, que es combinen amb una àmplia selecció de tapes i propostes gastronòmiques dels restaurants establerts al barri de Santa Caterina. També hi tenen cabuda els comerços locals, que treuen els productes al carrer per apropar-los als barcelonins que no freqüenten aquest barri o els turistes que passegen per aquesta transitada zona de la ciutat. La proposta gastronòmica se suma per sisena vegada a la sortida dels 40 negocis al carrer, que ja duu dotze edicions. “El que hem fet és ajuntar-nos, fer penya, que és el que funciona al petit comerç”, ha assegurat Diego Martone, president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Voltant del Mercat de Santa Caterina.

Una de les visitants, l’Helena Bardés, ha assegurat que iniciatives com aquestes “donen molta vida al barri” i considera que “se n’haurien de fer més”. Aquest divendres, primer dia dels tres que durarà la fira Vi i Gastronomia a Santa Caterina, s’hi han apropat veïns de la ciutat, però fins i tot, més turistes. “60 % turistes i 40 % locals”, ha afirmat Nil Surià, dels cellers Carol Vallès.