Diuen els responsables de l’Avalot, la branca juvenil de la UGT de Catalunya, que fer treballar joves en aquestes condicions seria com donar forma de contracte a l’esclavitud, i que de cap manera això és la solució a l’atur juvenil.

El responsable de Relacions Laborals de la patronal espanyola CEOE, José de la Cavada, va apuntar abans d’ahir la proposta de crear un nou contracte d’inserció laboral amb el que joves de fins a 30 anys treballarien durant sis mesos -prorrogables a un any- cobrant el salari mínim interprofessional, sense cotitzar a la Seguretat Social i sense dret a cobrar l’atur. Ahir el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, va fer marxa enrere en precisar que no es tractava d’una proposta per al diàleg social sinó tan sols d’un exemple del que es fa en altres països, com França.

Original forma de protesta
L’Avalot i la UGT han organitzat en només dos dies aquest acte de protesta, que s’assemblava més als “flash mobs” que es convoquen espontàniament mitjançant les xarxes socials d’Internet que no pas a les mobilitzacions sindicals tradicionals. Per convidar la gent a manifestar la seva oposició a la idea expressada per la CEOE, el sindicat ha fet córrer un vídeo explicatiu de com es duu a terme una “repicada de natges”.