Aquest dimecres al matí s’ha executat el segon intent desnonament d’una família vulnerable al carrer de Ferran, número 47. Els afectats són una dona de 69 anys amb un fill amb una discapacitat del 66 % reconeguda. Resistim al Gòtic havia convocat una concentració i desenes de persones han respost a la crida, però finalment la família ha decidit renunciar al pis i lliurar-ne les claus, per no seguir en aquesta situació. La Teresa i el Jonathan, actualment sense ingressos, estan esperant un pis de la Mesa d’Emergència. De moment, es traslladen a un allotjament provisional que els han proporcionat Serveis Socials.

Segon llançament en quatre mesos

Aquesta és la segona ordre de llançament per a aquesta família. El primer intent de desnonar-los va ser el 31 de maig passat i es va ajornar per a aquest dimecres, 14 de setembre. La família hi ha renunciat per l’estrès que els ocasiona viure pendents d’una ordre de desnonament. Per això, han preferit donar les claus del pis.

Resistim al Gòtic denuncia que l’habitatge és propietat d’un gran tenidor que no ha ofert cap opció de lloguer social a la família. De fet, segons fonts municipals, la propietat ja ha pagat una multa de 30.000 euros. La sanció la va imposar l’Administració precisament per no complir amb l’obligació d’oferir als afectats un lloguer social.

Prop de 700 famílies esperant un pis de la Mesa d’Emergència

La Teresa i el Jonathan no van poder fer front al pagament del lloguer quan ell es va posar malalt. Ara són usuaris de Serveis Socials i també tenen un informe de vulnerabilitat.

De fet, estan esperant un habitatge de la Mesa d’Emergència. Són una de les gairebé 700 famílies en llista d’espera que tenen un expedient que l’Administració ha valorat positivament i està pendents d’adjudicar-los una llar.

Aquest llançament arriba quan encara està vigent la darrera moratòria del decret de suspensió de desnonaments, que acabarà el 30 de setembre.

Un altre desnonament al carrer dels Metges

Per a aquest dimecres també hi ha un altre llançament previst al carrer dels Metges, número 14,Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Els afectats són una parella amb tres fills menors. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic han fet una crida a mobilitzar-se per impedir que els facin fora del pis.

En aquest cas, també és la segona ordre de llançament i la família assegura que no té cap alternativa. Segons la PAH La propietat també és un gran tenidor, perquè té diverses propietats.