(ACN/Redacció) El sindicat Satse ha presentant una denúncia a la Inspecció de Treball per les ràtios d’infermeria i llevadores a la sala de parts de l’Institut Dexeus a la nit i els caps de setmana, ja que “posen en perill la seguretat” dels pacients. Expliquen que el col·lectiu d’infermeria ha enviat “multitud” de correus a la direcció del centre alertant de la situació d'”extrema sobrecàrrega” i, davant la “passivitat” de l’empresa, ha decidit interposar la denúncia.

Al text relata les condicions laborals “precàries” de les infermeres i les ràtios “mínimes” que, assegura, obliguen a treballar amb l’angoixa de no poder atendre alguna de les pacients que, “sovint”, han de deixar sense supervisió.

Un conflicte que no és nou

Fa uns mesos, Satse ja va denunciar públicament aquesta situació i va assegurar que la problemàtica de manca de personal es generalitza a totes les plantes de l’Hospital Universitari Dexeus (les Corts) en detriment dels pacients. En aquell moment, ho van atribuir a una reestructuració de la sala de parts amb què s’havia substiuït una de les dues infermeres del torn de nit per una auxiliar d’infermeria, de manera que la sala de parts quedava amb tres llevadores i una dotació d’infermeres que creien “insuficient” per a la demanda.