La moda de segona mà està en alça gràcies a les botigues, mercats i marques que aposten per la roba de reciclatge. La tertúlia del betevé directe ha reunit tres experts dels sectors com Francesc Martínez, propietari de la botiga de segona mà Makeo, que apunta que “ara els joves estan entenent el valor de trobar una peça de roba vintage que no trobaries enlloc”.
Jaume Vidiella, director de l’escola de moda EATM, explica que “els compradors volen trobar una cosa diferent, busquen peces de dissenyadors dels anys 70 o 80, més barates en segona mà”. Per la seva banda, Junu Ventura, gestora de comunitats d’Alsedà, reivindica “la política de la marca de vendre en botigues de segona mà i reutilitzar teixits de qualitat per afavorir la conservació del medi ambient“.
De qualitat i de proximitat
Jaume Vidiella explica que té estudiants que no compren roba nova, van de mercat en mercat buscant peces de segona mà, fins i tot quan van de viatge. Francisco Martínez només compra per a la seva botiga “roba vintage a 10 quilòmetres al voltant de l’estudi. Buscar peça a peça és una feinada i després s’ha de netejar, de planxar i de fotografiar”.
Junu Ventura afegeix que “Alsedà utilitza teles de segona mà de gran qualitat. Així podem vendre els nostres dissenys a un cost molt més assequible i això fa que la societat pugui comprar roba de nivell a un preu més normal“.