pis, cartell, balcó
Foto: Leo García Mendez

(ACN) Barcelona és la ciutat més cara de l’estat per compartir pis. Així ho indica un informe publicat aquest dijous pel portal Pisos.com, que situa el preu mitjà d’una habitació a la capital catalana en els 442,4 euros al mes.

Llogar una habitació en un pis compartit a Barcelona supera el preu d’altres capitals de província com ara Sant Sebastià (425,02 euros al mes) i Madrid (414,36 euros al mes).

Al conjunt de l’estat, el cost mitjà de compartir pis és de 267,79 euros al mes, gairebé dos euros menys respecte al 2020 i 175 euros menys que a la capital catalana. Segons l’estudi, Barcelona i Madrid aglutinen el 35,3 % de l’oferta i la demanda a l’estat.

La tendència a l’augment del lloguer d’habitacions s’observa des de fa anys. El 2018, l’Observatori Metropolità de l’Habitatge ja va alertar d’una bombolla immobiliària en aquest sector.

Els joves, el col·lectiu que més comparteix pis

L’estudi també assenyala que el grup de població que comparteix pis amb major freqüència és el format pels joves d’entre 18 i 25 anys (un 51 % del total), seguit de l’interval entre 26 i 35 anys (30 %).