(ACN/Redacció) Barcelona acull per primera vegada l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments. Organitzat per la Universitat de Barcelona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el fòrum acollirà mig miler d’experts en anàlisi del cicle de vida per abordar qüestions com la petjada ambiental de la carn cultivada i els sistemes agroalimentaris del futur.

La presidenta del congrés, Montse Núñez, ha explicat que l’objectiu és evitar que es prenguin decisions “basades en el desconeixement”. Per això, la conferència té desenes de sessions de treball, basades en la ciència i des del punt de vista quantitatiu. El fòrum se celebra a l’Edifici Històric de la UB del 8 a l’11 de setembre.

Una convenció itinerant, per primer cop a la ciutat

Tot i que es va fundar als anys 90, l‘edició actual de l’LCA Food Conference n’és la catorzena, ja que se celebra cada dos anys. Tampoc no té una seu fixa i va intercanviant ciutats europees amb d’altres continents. L’edició anterior, la del 2022, es va celebrar a Lima, Perú.

El lema d’aquesta edició és “Sistemes alimentaris sostenibles per a un planeta sa”. A més, en el programa també s’han inclòs xerrades relacionades amb l’àmbit local com el malbaratament en la producció a Catalunya o la regeneració del sòl al Mediterrani.