El mític bar Versalles, de Sant Andreu, tornarà a aixecar la persiana abans de finals d’any reconvertit en un restaurant braseria. Pocs dies després d’anunciar-se’n el tancament, l’empresari Ferran Ballús, propietari també del restaurant La Madurada, a Horta, ha anunciat que adquireix el traspàs del negoci amb l’objectiu de “crear un restaurant de barri, per al barri i adaptant-lo al local precedent, que era una icona del barri i de la ciutat”. El local es dirà La Madurada de Versalles i obrirà al novembre.

Braseria amb “preus moderats”

Ballús vol reconvertir el Versalles en una braseria especialitzada en carns, verdures i peix a la brasa, on també s’hi podrà degustar bistec tàrtar, carpaccio de vedella, croquetes de galta i culatí —”picanha”. A través d’un comunicat, el propietari ha explicat que “l’essència del Versalles no morirà ni allotjarà cap cadena ni concepte de menjar ràpid” i que es readapta amb “preus moderats sent 100 % conscients del local que ocupa”.

El concepte serà similar al que ja funciona a La Madurada d’Horta que va obrir portes a l’octubre de 2023 i que forma part de la família Carnal, restaurant especialitzat en la carn a la brasa. De fet, el xef executiu de La Madurada de Versalles serà Joaquín Sánchez, el mateix que a Horta i el Carnal Steak House, situat al carrer d’Enric Granados.

El bar Versalles, fundat el 1915, va estar a càrrec de la família Heredero durant 75 anys i després ha anat passant a mans de diversos propietaris. Aquesta setmana s’ha sabut que havia tancat pel preu elevat del lloguer, uns 10.000 euros mensuals. L’anunci va colpir els santandreuencs, que van empaperar el local amb missatges demanant que no es convertís en un establiment de menjar ràpid.