Una de les estrelles de Sant Jordi, la rosa, ho serà encara més aquest any. Els majoristes de Mercabarna-flor confien que se’n venguin un 20 % més que el 2017. El fet que la diada sigui un dia entre setmana els fa ser més optimistes que l’any passat i aspiren a distribuir més de set milions de flors, gràcies a les vendes a empreses, entitats i al sector de l’hostaleria.

Aquest any es consolida la tendència d’embolcalls ecològics, per respondre a una demanda creixent de flors amb menys plàstics i cel·lofanes. El que també es manté estable són els preus, que rondaran els quatre euros de mitjana per rosa. El 80 % de les flors són importades, sobretot d’Amèrica del Sud, però com que n’hi ha prou oferta, els preus no variaran respecte de l’any passat.

Roses grogues per Sant Jordi

Mercabarna-flor ha notat un augment en els encàrrecs de roses grogues: la demanda s’ha multiplicat per quatre respecte d’altres anys i ronda el 10 % del total. A Catalunya se’n produeixen molt poques d’aquest color, i això ha fet que s’hagin d’importar de Colòmbia, Holanda i l’Equador.

Òmnium Cultural va engegar una campanya per animar els catalans a regalar roses grogues per reivindicar la llibertat dels presos. L’entitat ha avançat que en tindrà 36.000 repartides entre les 113 parades que desplegarà arreu del territori.