Inaugurada al Palau Robert l’exposició “Rock viu”, una selecció d’imatges de concerts de Xavier Mercadé recopilades per la revista especial ‘Enderrock 300′. Les 300 instantànies ocupen els jardins i les cotxeres del Palau Robert. Aquest espai interior s’ha organitzat com una sala de concerts, amb un espai de marxandatge, un bastidor, una barra de bar i un escenari. Per això, les fotografies adopten diversos formats (emmarcades, però també en postals, samarretes, portades de discos).

15.000 fotografies en 37 anys

Xavier Mercadé va començar molt jove, fotografiant l’escena punk barcelonina de mitjans dels 80 per als fanzins que va muntar. Per això, l’exposició és un repàs de quatre dècades d’història de la música en viu al país, i a Barcelona en particular.

Fotografies d’artistes internacionals com Madonna, David Bowie, Iron Maiden, James Brown o Tom Waits s’exposen al costat de les de músics nacionals, com Love of Lesbian, Sopa de Cabra o El Último de la Fila. Mercadé calcula que ha cobert uns 15.000 concerts en 37 anys de dedicació professional.

Xavier Mercadé, amb la càmera a la mà, amb un dels membres de Sidonie

La inauguració ha estat un reconeixement envers la tasca del fotògraf. El grup Sidonie ha ofert un petit concert acústic i, entre els assistents, hi havia també membres d’Els Amics de les Arts, la Companyia Elèctrica Dharma i Ladilla Russa o la cantant Koko-Jean Davis.