Els estímuls visuals venen de totes les direccions a ‘Wayra’, l’espectacle de la companyia Fuerza Bruta que ja ha esgotat entrades per a les tres primeres funcions. Vol ser un espectacle immersiu, amb el públic situat dempeus a la pista central, al voltant de la qual van succeint coses. El formen nou escenes diferents amb profusió d’efectes i elements escènics espectaculars.

“Cerquem l’impacte en les emocions, de manera que el públic vagi transformant-se i reaccionant. Al final ha de ser com una celebració”, explica el coordinador general de l’espectacle, Fabio d’Aquila. 200 llums, 10 turbines de més d’un metre, una màquina de córrer de 1.500 quilos i una immensa bombolla plena d’aigua suspesa per sobre del públic, són alguns dels artefactes implicats.

Influència de La Fura dels Baus en els orígens

És un espectacle de teatre físic, sense text, que entrega una dotzena de músics i intèrprets de diversa procedència: l’esport, les acrobàcies, el teatre, la dansa…”Convoquem gent de diverses disciplines, però han de poder transmetre emocions amb els cossos. I han d’estar en bona forma”, detalla D’Aquila.

Fuerza Bruta va néixer a partir de membres de dues companyies anteriors, De la Guarda i Organización Negra, aquesta última amb influències genuïnament catalanes. “La Fura dels Baus havia vingut a visitar l’Argentina el 1984, i nosaltres vam anar a veure-la. Vam veure que es podia fer teatre d’una altra manera. Al cap d’uns anys, però, amb De la Guarda vam arraconar aquesta cosa de xoc per fer espectacles més alegres, basats en números aeris”, precisa el coordinador general.

En principi, ‘Wayra’ fa funcions al Teatre Cúpula Arenas només fins al 10 de març, però amb possibilitat de pròrroga.