Repensar les Festes de Gràcia per aconseguir una millor convivència amb els veïns. Aquesta és la línia que cal seguir, segons la Fundació de les Festes de Gràcia i la regidoria del districte. Aquest any, ja s'ha treballat en aquest sentit, ja que el 70% de les activitats han estat diürnes. També en aquest sentit, aquest any s'han posat limitadors per controlar el so en deu espais de la festa. Un altre dels punts que cal millorar és la massificació dels carrers i com aquesta afecta els decorats. Per a les pròximes festes, es modificarà el reglament dels guarniments perquè aquests no quedin malmesos i els carrers siguin més transitables. Aquest any, a més a més, per primer cop han patrullat parelles mixtes de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra. Un operatiu que, segons el consistori, ha estat molt positiu. I una de les prioritats del nou equip de govern, la lluita contra els llauners, també ha estat present a les festes. S'han decomissat més de 27.500 llaunes. MAITE FANDOS, regidora del districte de Gràcia "Era difícil trobar un llauner a Gràcia. S'ha reduït en un 63% la venda ambulant." Pel que fa a la neteja, l'operatiu, amb 213 operaris, ha funcionat correctament, i s'ha incrementat la recollida selectiva de residus en un 30%.

Enguany, la Vila de Gràcia ha comptat amb 587 activitats durant la Festa Major. Dinou carrers i places del barri s’han engalanat.

Els actes amb més afluència de públic han estat el pregó i el tret de sortida de la festa, que va congregar 1.000 persones a la plaça de la Vila de Gràcia. Més de 10.000 persones van seguir la Cercavila de la Cultura Popular pels carrers de la Vila. Dos mil graciencs, representants d’associacions i entitats del barri, van presenciar l’entrega de premis del concurs de carrers guarnits.