Un año una noche, Isaki Lacuesta

(ACN/Redacció) El director català Isaki Lacuesta estrenarà aquest divendres la seva darrera pel·lícula, ‘Un año, una noche’, sobre l’atemptat terrorista a la sala Bataclan de París, el novembre del 2015. El film va competir per l’Ós d’Or de la Berlinale el febrer del 2022 i va rebre molt bones crítiques. Finalment, el premi se’l va endur la cineasta barcelonina Carla Simón per la pel·lícula ‘Alcarràs’.

Un film basat en la història d’un dels supervivents

La peça del director gironí és una adaptació cinematogràfica del llibre de Ramón González ‘Paz, amor y death metal’, supervivent de l’atemptat terrorista de la sala Bataclan. La cinta narra com la nit del 13 de novembre del 2015 van haver d’amargar-se als camerinos de la sala de concerts per poder sobreviure. És una història de superació sobre dues parelles que intenten refer les seves vides un any després de l’atemptat en què van ser assassinades 90 persones.

Nahuel Pérez, Noémie Merlant, Quim Gutiérrez o C. Tagana són els artistes que conformen el repartiment. La pel·lícula ha estat seleccionada a les Perlak del Festival de Sant Sebastià. 

Lacuesta té una àmplia trajectòria cinematogràfica amb títols destacats com ‘Entre dos aguas’, ‘La próxima piel’, ‘Los pasos dobles’, ‘La llegenda del temps’ o Cravan vs. Cravan, entre d’altres.

Altres estrenes de la setmana

El debut cinematogràfic del català Joan-Marc Zapata, ‘El color del cielo’, va inaugurar la secció no competitiva del Festival de Sant Sebastià i ara arriba a la gran pantalla. Protagonitzada per Marta Etura i Francesc Garrido. També s’estrenarà ‘Unicorn Wars’, una faula antibèl·lica d’Alberto Vázquez. ‘Black Adam’ és la darrera pel·lícula de l’univers de DC Comics que arribarà als cinemes aquesta setmana. També destaca l’estrena d’una comèdia musical, ‘Lil, el meu amic cocodril’ i altres films com, ‘Shin chan y el misterio de la acadèmia Tenkasu’, ‘La piel del tambor’, de Sergio Dow i protagonitzada per Richard Armitage, Amaia Salamanca i Carlos Cuevas, i el film ‘Mira cómo corren’, de Tom George.