samarreta castellers sants borinots

La Torre Catalunya, l’edifici de Can Climent o el drac de l’Espanya Industrial són alguns dels elements identificables a la nova samarreta dels Castellers de Sants. Coincidint amb el 30è aniversari de la colla, els Borinots estrenen una samarreta que recull el vincle de l’agrupació amb el barri amb un dibuix de l’“skyline” del barri.

El disseny d’aquesta peça de roba ha estat obra de Miquel Zuzama i Jana Bayé. A dins hi ha l’any de creació de la colla, el 1993, i el lema dels borinots: “Feina de formiga, força d’elefant“. El missatge queda envoltat per un cercle amb la silueta d’edificis i elements de Sants: l‘església de Santa Maria de Sants, Can Climent, la Torre Catalunya i les torres i el drac de l’Espanya Industrial.

Elements característics de Sants per als veïns

També hi ha dibuixats altres elements que, tot i que no tenen un nom específic, són molt característics per als veïns, com els fanals de la rambla de Badal. Els Borinots han defugit de fer una samarreta commemorativa només amb símbols castellers per tal que qualsevol veí de Sants s’hi pugui sentir identificat i dur-la amb orgull.

Les primers samarretes es vendran aquest dissabte a la festa que tanca el primer tram de temporada de la colla. Els Borinots han rodat en aquests mesos molts castells de vuit. Abans d’arribar a les vacances, volien arribar a fer la torre de vuit amb folre o el castell de quatre de nou amb folre. Seran dos del principals objectius que es reserven per al segon tram de la temporada.

30 anys de Borinots

El 9 de maig de 1993 es va presentar en públic els Castellers de Sants a la plaça de Bonet i Muixí. La colla porta una camisa grisa, en homenatge als treballadors de l’Espanya Industrial i de les antigues fàbriques tèxtils del segle XIX de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. El color mosca de la camisa també els ha fet coneguts pel sobrenom de Borinots.

Els castells més destacats dels Borinots són el dos de nou amb folre i manilles, el pilar de vuit amb folre i manilles —carregat—, així com el tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre. L’any 2014 els Castellers de Sants van fer la millor temporada de la seva història, ja que van descarregar per primer cop, a la plaça del barri que els va veure néixer, un castell considerat de gamma extra: el dos de nou amb folre i manilles.