La revista en línia Serielizados col·labora ara amb el betevé directe recomanant cada setmana sèries destacades. En aquest cas, Guillem F. Marí, director editorial de la revista, i Alba Pascual Sen, redactora en cap, ens seleccionen cinc sèries que giren, directament o indirectament, al voltant de la música. Són les següents: Todos quieren a Daisy, Megamix brutal, Mozart in the jungle, 1971: El año en el que la música lo cambió todo i Rap shit.

Todos quieren a Daisy Jones [2023]

Scott Neustadter i Michael H. Weber

La sèrie, protagonitzada per Riley Keough (The girlfriend experience) i Sam Claflin (Enola Holmes), està basada en la novel·la supervendes de Taylor Jenkins Reid amb el mateix nom. La història narra l’ascens i caiguda d’una famosa banda de rock fictícia en els anys 70 liderada per Daisy Jones i Billy Dunne. Una banda que, malgrat aconseguir la fama, acaba dissolent-se de manera inesperada i compartint les causes de la seva ruptura dècades més tard.  

La sèrie inclou 24 cançons originals escrites i produïdes pel productor Blake Mills, nominat als Grammy, basades en les lletres de les cançons escrites per Reid en la novel·la.

Prime Video

Megamix brutal [2024]

Rafa de los Arcos

Sota la direcció de Rafa de los Arcos, amb el guió d’Asier Ávila i la locució de la mítica estrella de la ràdio fórmula dels 80 i 90 Fernandisco, Megamix brutal ens endinsa en una història que acaba convertint-se en un inesperat “true crime”. 

Al llarg dels seus tres capítols descobrim la insòlita i fosca història que hi va haver darrere del fenomen del Megamix, els discos recopilatoris que van arrasar a la industrial musical espanyola dels 80 i 90. Segrestos, intents d’assassinats i una fortuna milionària s’enreden amb la música de ball, el dance i l’auge dels discjòqueis en aquest inesperat relat de crònica negra dins l’escena musical d’Espanya. 

3Cat i RTVE Play

Mozart in the jungle [2014]

Roman Coppola, Jason Schwartzman, Alex Timbers i Paul Weitz

Una ficció romàntica, divertida i fresca, perfecta per a mirar-la d’una tirada. Té un encant especial, en què se’ns mostra la vida entre bastidors de les orquestres d’alt nivell. La sèrie està basada en les memòries Mozart in the jungle: sex, drugs, and classical music, escrites l’any 2005 per la intèrpret d’oboè Blair Tindall.

Les quatre temporades de la sèrie segueixen, doncs, les aventures de Hailey Rutledge, una jove i prometedora oboista que entra a formar part de l’orquestra simfònica de Nova York sota la batuta del seu excèntric i carismàtic nou director, Rodrigo, un personatge (Gael García Bernal) inspirat en la figura de l’emblemàtic director d’orquestra veneçolà Gustavo Dudamel.

Prime Video

1971: El año en el que la música lo cambió todo [2021]

Asif Kapadia, Danielle Peck, James Rogan

1971 és un any marcat en foc a la història de la música contemporània, com bé reflecteix aquesta docusèrie de vuit capítols.

Molt rica en imatges d’arxiu (no utilitza les habituals entrevistes amb personatges mirant a càmera) combinades amb narració i altres moments, fan un collage impressionant d’un any que va donar autèntiques obres mestres de la música però que, sobretot, va ressaltar que en aquella època, els artistes influents també podien transmetre missatges ideològics i ser un motor de canvi per a la societat.

Apple TV+

Rap shit [2022]

Issa Rae

L’any 2011, Issa Rae va crear i va protagonitzar Awkward black girl, una websèrie que va arribar a HBO després de Girls de Lena Dunham. Amb Insecure, Rae ens va presentar un nou model per a la televisió feminista del futur. I amb Rap shit!, la creadora culmina la seva forma de fer ficció.

La seva representació de les dones negres a l’Amèrica del Nord actual, posant especial focus en les dinàmiques racials en la indústria de la música i com això afecta les seves relacions personals i professionals, és una meravella. Unes històries profundament antiracistes.

MAX

Comparteix a: