Del 13 al 30 de novembre, l’exposició “Retrats sense sostre” acosta als espectadors la dura realitat en què viuen moltes persones a Barcelona. En el projecte hi han participat 12 persones que viuen o han viscut períodes de la vida al carrer, com en Miquel Fuster, l’Amadou Diaye o l’Elena Fabregat Pelegrí. La mostra s’ha organitzat conjuntament amb 26 investigadors socials i 14 artistes, com el dibuixant Benjamí Tous o l’escriptor Martí Sales, que han treballat en paral·lel amb l’objectiu de denunciar de manera artística la situació de pobresa que pateixen molts barcelonins. Els impulsors del projecte són Albert Soler i la Xarxa d’Atenció a les Persones sense Llar.

Investigació i històries de vida

A l’espai Capelles del Centre Cívic Convent de Sant Agustí també hi haurà una instal·lació sonora amb diverses entrevistes a persones sense llar elaborades pels estudiants del Màster en Antropologia de la UB, dirigits pel doctor Manuel Delgado. Es tracta de retrats sonors recollits en forma d’entrevista, un recerca etnogràfica que es pot considerar una variant “sociològica del retrat”. La resta de les obres estaran exposades a diversos espais que tenen a veure amb les històries que s’expliquen com Can Ricart, la Biblioteca Andreu Nin, la Casa Piera o la Granja Dulcinea.

Recerca audiovisual

Mentre duri l’exposició es faran diverses activitats com itineraris guiats pels punts expositius, seminaris i la projecció del documental ‘Mirades: retrats sense sostre’. L’audiovisual l’han fet un equip de persones sense llar, que han gravat les diferents fases del projecte. A més, estudiants d’Antropologia i Etnografia de la Universitat de Barcelona presentaran el resultat de les investigacions dels 12 casos que explica el projecte.

La mostra acabarà el 30 de novembre coincidint amb el Dia de les Persones sense Llar amb un acte a Nou Barris en què artistes urbans pintaran un mural per recollir l’experiència de “Retrats sense sostre”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a