Els operaris continuen treballant en la segona fase de recuperació de les antigues bateries antiaèries, i ho fan a bon ritme. Segons la regidoria d'Horta-Guinardó, tot avança tal com estava previst i el futur espai museístic del turó de la Rovira estarà obert a principis de 2015. L'espai, amb una impressionant visió panoràmica de la ciutat, s'estrenarà amb una exposició que es titularà "Barcelona al límit", tant per la ubicació de l'espai, com perquè que les persones que havien viscut aquí ho havien fet en situacions límit: intentant protegir-se dels bombardejos durant la Guerra Civil, o vivint en barraques durant la postguerra. Un exemple del que s'hi podrà veure és la nova troballa dels arqueòlegs: un pavelló dels oficials de l'exèrcit republicà. JOAN ROCA I ALBERT, director del Museu d'Història de Barcelona "És el que va ser pavelló d'oficials quan era bateria i escola d'adults, símbol del combat per l'educació, quan va retornar la democràcia, per tant, és un espai altament simbòlic." L'espai estarà format per una ruta arqueològica a l'aire lliure i una exposició tancada amb els objectes que s'hi han trobat i altres suports, com l'audiovisual. També hi haurà un punt d'informació sobre el Parc dels Tres Turons i vigilància a la zona, tant per evitar actes vandàlics com per monitoritzar l'ús de l'espai. FRANCINA VILA, regidora districte Horta-Guinardó "Fins ara no teniem cap control de quanta gent pujava al turó. En el moment en què hi hagi un reforç de la seguretat i la vigilància això ens permetrà veure com evoluciona aquest punt de la ciutat, fer una previsió i anticipar-nos a possibles problemes." Segons la regidoria, un cop acabin aquests treballs començaran les obres de rehabilitació per dignificar els voltants del turó, on viuen desenes de veïns. Francina Vila assegura que, tot i que alguns espais estaran tancats per motius de conservació, l'accés a la zona continuarà sent lliure.

Una ruta arqueològica a l’aire lliure amb vistes i una exposició tancada amb els objectes que s’han trobat a la zona, així com suport gràfic i audiovisual. Aquest és l’aspecte que tindrà la nova seu del Museu d’Història de Barcelona de cara a principis de 2015, la data que es manté per obrir-lo al públic. El títol de la primera exposició serà “Barcelona al límit”, en referència tant a la ubicació geogràfica com a la situació en què milers de ciutadans han viscut durant la història recent, protegint-se de les bombes durant la Guerra Civil o vivint en barraques durant la postguerra. Un dels elements que exemplifiquen el tipus de material que es trobarà a les mostres és la darrera troballa: un antic pavelló dels oficials de l’exèrcit republicà, que va ser utilitzat com a refugi i també com a escola d’adults durant la primera etapa de la democràcia. Un símbol de la lluita dels barcelonins per la seva supervivència i també per la de l’educació.

En aquesta nova etapa també hi haurà a la zona un punt d’informació sobre el Parc dels Tres Turons i vigilància privada, tant per evitar actes vandàlics com per monitoritzar l’ús de l’espai. Per Francina Vila, la regidora d’Horta-Guinardó, aquesta és una bona notícia, ja que fins ara no hi havia cap control de quanta gent pujava al turó ni quin impacte té això sobre els veïns. Segons la regidoria, hi ha el compromís que un cop acabin els treballs de museïtzació es comenci amb les obres de rehabilitació per dignificar els voltants del turó, on viuen desenes de veïns. Perquè tot i que les vistes són espectaculars, el camí per arribar-hi és encara fangós i ple de pedres. Tot i que algunes zones estaran tancades, l’accés continuarà sent lliure.