PERA TANTIÑA, membre del Consell de la SGAE a Catalunya "Hem fet aquesta campanya que és una prova per primer any també, que es fa des del 15 de novembre i fins a finals de desembre en què la SGAE ajuda els seus autors, els seus socis, doncs abonant el 90 per cent del que és l'entrada. I així l'espectador ha de pagar només un 10 per cent."

Totes les sales de teatre que participen en el Dia de l’autor han hagut de complir els requisits que els demanava la SGAE: que els autors dels textos siguin socis de la societat, que es tracti d’obres originals i que no estiguin en cartell durant més de dos mesos. A més, les sales han hagut d’acreditar que tenen una relació “normalitzada” amb la SGAE.

Per poder dur a terme el Dia de l’autor, la Fundació SGAE adquireix 100 entrades a les sales de més de 100 butaques i 50 entrades a les sales amb un aforament inferior, i les posa a la venda a 1,5 euros. D’aquesta manera, els autors associats “paguen” aproximadament el 90% del preu dels espectacles i cobren el 10% que els correspon com a autors.

Vuit obres a 1,5 euros

A la iniciativa hi participen els teatres La Seca Espai Brossa, el Jove Teatre Regina, la Sala Beckett, el Teatre del Raval, les sales Fènix i Muntaner i Porta 4, on s’hi representaran vuit obres.

El 20 de novembre es podrà veure ‘Querencia’, de Paco Zarzoso a La Seca; ‘Black box’, de Marta Angelet, al Jove Teatre Regina; ‘Arbres’, de Marc Artigau, a la Sala Beckett i ‘L’Esbudellador de Whitechapel’, de Marga Parrilla i Oriol Estefanell, al Teatre del Raval. El 27 de novembre tornaran les ofertes per veure ‘Black box’, ‘Arbres’ i ‘L’Esbudellador de Whitechapel’.

Ja al desembre, el dia 4 a La Seca Espai Brossa es podrà veure ‘Cesc Gelabert – Tríptic’; l’11 de desembre ‘El adiós de Sabrina’, de Cristina Poc, a Porta 4, i finalment el 18 de desembre una altra vegada ‘El adiós de Sabrina’, ‘El Esperanza’, de Quique Culebras, a la Sala Fènix, i ‘Paradís’, de Marilia Samper, Martí Torras, Carla i Marta Mora i Irene Ruiz a la Sala Muntaner.