Quatre espais de Barcelona s’incorporen a La Nit dels Museus 2024 per primera vegada: el Museu Terra – Sala Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Centre Martorell d’Exposicions, el Museu de l’Art Prohibit i la Muralla Romana – Centre Ocupacional Sínia / Servei d’Arqueologia de Barcelona. En aquesta edició, la participació d’equipaments serà una de les més altes, 87, una mica per sota de la del 2023, en què es va marcar un rècord, amb 90 museus.
171 propostes a triar entre portes obertes i activitats
L’edició d’enguany se celebrarà el dissabte 18 de maig, coincidint, a més, amb el Dia Internacional dels Museus. Durant la jornada, els ciutadans podran gaudir de 171 propostes, entre la suma de portes obertes i activitats que s’organitzen per a l’ocasió. La major part seran d’entrada lliure, però en determinats casos caldrà inscripció prèvia. Tota la informació es pot trobar al web de La Nit dels Museus.
Hi ha previstes activitats per a totes les edats i gustos, i molts dels espais organitzen activitats úniques per a La Nit dels Museus, relacionades o no amb les exposicions que contenen, amb l’arquitectura i la història de l’espai.
Martina Manyà, autora del cartell d’aquesta edició
La barcelonina Martina Manyà és la creadora de la imatge de La Nit dels Museus 2024. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i va cursar un Erasmus a Lisboa, on va viure 11 anys. Manyà ha creat per a l’ocasió una sèrie de composicions mosaic a partir de fragments pictòrics de diferents formes, colors i textures. Per fer el cartell s’ha inspirat en les col·leccions dels gabinets de curiositats i en les galeries d’un museu tradicional.