La Biennal de Pensament 2022 ha començat oficialment a Barcelona aquest dimarts i ho ha fet amb intel·lectuals mundialment coneguts com la Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx, que ha protagonitzat una de les primeres ponències de l’edició d’enguany, des de la plaça de Joan Coromines. La periodista i escriptora bielorussa en llengua russa va ser guardonada el 2015 amb el Premi Nobel de Literatura i es pot considerar la creadora d’un gènere literari propi: la novel·la de veus o novel·la col·lectiva.

Un altre protagonista ben present en aquest tret de sortida ha sigut el doctor per la Universitat d’Oxford Yuval Noah Harari, especialitzat en història del món i història medieval i que actualment centra les seves investigacions en qüestions macrohistòriques com la relació entre la humanitat i la tecnologia i el paper de les religions i les ideologies. Harari hi ha participat telemàticament.

Des del CCCB, la seva directora, Judit Carrera, ha assegurat a betevé que el festival és tot un èxit i que té molt bona acollida. Carrera diu que desperta interès en el públic jove, tot i que a vegades es pensi o es digui que no els interessen el pensament, la raó i la cultura. La directora del centre també ha dit que arran de la guerra a Ucraïna, en un temps tant “convuls”, encara hi ha més interès a entendre què passa al nostre voltant i qüestionar-nos el futur.

Lluny del que s’acostuma a pensar, la Biennal confirma que hi ha un interès enorme per entendre i trobar claus per comprendre el que passa al món”
Judit Carrera, directora del CCCB

Cinc dies encara per pensar sobre el futur i multitud de temes

La tercera edició de la Biennal torna al seu format originari després de la versió híbrida que es va haver de fer per la pandèmia. L’esdeveniment torna als carrers i places de la ciutat per convidar al diàleg i la reflexió compartida i aspira a portar el debat a l’espai públic perquè hi participi tota la ciutadania. Se celebra de l’11 al 16 d’octubre i com a novetat, per primera vegada, s’hi uneixen les ciutats de Palma i València.

Alguns dels temes que es plantejaran en els debats giraran al voltant de la pandèmia, que va accentuar els interrogants que envolten el nostre dia a dia i va contribuir que el futur encara sigui incert, ara sobretot amb la guerra a Ucraïna, una crisi econòmica i una de climàtica.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a