Aquest diumenge se celebra el dia de Rams. Prèviament les padrines han hagut de comprar als seus fillols o filloles els elements típics d’aquestes dates: la palma, el palmó, les branques de llorer o d’olivera i tot tipus d’ornamentació. A la ciutat hi ha fins a quatre fires on es poden adquirir tots aquests productes, que cada vegada costen més de trobar.

Cada vegada és més complicat trobar botigues a on comprar palmes i palmons, cada any menys floristeries en venen. Però aquells que volen continuar amb aquesta tradició cristiana a Barcelona tenen sort. A la ciutat, durant la setmana prèvia al Diumenge de Rams s’obren quatre fires especialitzades. La més tradicional és la que està situada a la rambla de Catalunya, entre Diputació i Aragó. També hi ha fires de Rams al voltant de la Catedral, a la plaça de la Sagrada Família i a la plaça de Bonet i Muixí, a Sants.

Les palmes i els palmons són articles d’artesania que segueixen un procés d’elaboració molt especial. Són brots de palmera que han estat tapats perquè el sol no els faci enverdir. Per això són de color groguenc i mantenen una textura prou tendra per poder ser treballades de manera artesana seguint procediments semblants als de la cistelleria.

Com cada any, l’oferta és molt àmplia, es poden trobar des de palmes diminutes per posar-se a la solapa a palmons de més de dos metres. A les fires també hi ha tot tipus d’ornamentació, des dels típics rosaris de sucre fins a cintes de colors, passant per figuretes i llaminadures per ornar-les. Fins i tot els últims anys s’ha posat de moda palmes i palmons tenyits de colors.

Aquest dissabte vigila de Rams ha estat el dia fort per als paradistes, tot i que asseguren que cada vegada aquesta tradició té menys força i que les vendes han baixat els últims anys.