El Palau Güell, la casa que Antoni Gaudí va fer per a Eusebi Güell al carrer Nou de la Rambla, serà completament visitable a finals del 2026. La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dilluns un pla d’ampliació i de protecció d’aquesta joia arquitectònica modernista que afegirà més espais oberts al públic. Així, per primera vegada s’obriran les dependències que Eusebi Güell va ocupar per als seus negocis, com el despatx, la zona d’administració i l’antiga biblioteca. Es tracta d’espais amb un alt valor arquitectònic, essencials per entendre les funcions de l’edifici en la seva totalitat i com Eusebi Güell separava la vida laboral de la familiar.

S’hi incorporen els dos edificis annexos: la Casa Jordà i la Casa Fradera

L’obertura de les dependències d’Eusebi Güell és possible perquè la Diputació incorpora al projecte els dos edificis contigus al Palau: la Casa Jordà (Nou de la Rambla, 7) i l’edifici annex a la Casa Fradera (Nou de la Rambla, 1), on es traslladaran els serveis tècnics i l’atenció i acollida dels visitants. A l’edifici annex a la Casa Fradera, el més proper a la Rambla, és on hi haurà el punt d’acollida dels visitants i a la Casa Jordà s’hi instal·laran la botiga i el tallers de les exposicions i se’n milloraran les sortides d’emergència.

Despatx d’Eusebi Güell que s’obrirà al públic

En total es guanyaran 500 m2 visitables, que se sumaran als 3.000 m2 actuals. Justament on hi havia el despatx d’Eusebi Güell és on ara hi ha el del director del palau i les oficines del mecenes de Gaudí també han continuat tenint la mateixa funció.

En temporada baixa el Palau Güell rep la visita d’entre 400 i 500 persones diàries i en temporada alta poden arribar a 1.500, que és l’aforament màxim. A l’estiu, abans de la pandèmia, arribaven a aquestes xifres, però actualment l’espai el visiten entre 200 i 300 persones menys al dia.

Antiga biblioteca del Palau Güell, que actualment s’utilitza com a espai d’oficines
Comparteix a: