neo fabrik naus baro viver

Dues naus industrials de Baró de Viver s’han recuperat i reconvertit en espai de creació artística. S’anomena Neo Fabrik i hi ha allotjats una quarantena d’artistes i artesans.

Cada nau, ubicades totes dues al carrer de Tucumán, té uns 1.000 metres quadrats i es troba dividida en diferents espais de mides diferents segons les necessitats dels artistes. La iniciativa és d’Anna Roca, una artista que coneix de prop les necessitats d’aquest col·lectiu perquè fa anys va ser resident en un nau.

37 artistes de disciplines diverses

Els artistes que s’allotgen a Neo Fabrik són de disciplines diverses, i paguen 10 euros per metre quadrat. A la primera planta d’una de les naus hi ha principalment pintors, però també escultors i fotògrafs. Alguns d’aquests abans treballaven al Poblenou però els canvis urbanístics del barri els van obligar a buscar un altre lloc. Gaspar Burón, artista plàstic, explica que “l’espai és molt gran, hi ha molts serveis”.

En l’altra nau, en canvi, hi ha músics i artistes digitals. En total són 37 artistes i artesans que només s’han de preocupar per la creació perquè de la gestió de l’espai i promoció de l’obra s’encarrega Anna Roca. “L’artista ha de treure temps per tenir una dedicació plena a l’obra, no treballar de qualsevol altra cosa, crear l’obra i a la vegada ocupar-se també de la comunicació, el màrqueting i la venda i l’exposició. Ens en fem càrrec nosaltres”.

Projecte en relació amb el territori

Neo Fabrik va néixer fa tres anys però recentment ha començat a relacionar-se amb el territori. El col·lectiu d’artistes ja han exposat al Centre Cívic Baró Viver i també a la Fabra i Coats. A més, tenen previst tornar al recinte fabril i estan pensant a organitzar tallers gratuïts de pintura per als infants.