Un projecte organitzat per persones asiaticodescendents i amb artistes asiaticodescents, tots de Barcelona. Així descriu el col·lectiu Catàrsia aquest festival nounat Furiasia, que s’ha celebrat aquest diumenge al CCCB amb totes les localitas exhaurides (l’entrada era gratuïta, però s’havia de reservar seient). La iniciativa vol mostrar les arts escèniques de les diàspores asiàtiques que desafien i qüestionen l’imaginari històric i social del que s’entén com a oriental.

Un clar exemple d’això ha estat la peça que ha obert el festival, de l’actriu catalanojaponesa Sònia Masuda. Es tracta d’un monòleg, ‘El silenci de la fera’, que reflexiona sobre el paper que tenen els personatges femenins asiàtics al cinema “mainstream”. “Es posa l’excusa de pintar-les de misterioses i amb això el que queda és un repartiment blanc, que posa la veu, i un altre, que es troba difuminat al fons i que no parla mai”, ha explicat l’actriu a betevé.

Es posa l’excusa de pintar-les de misterioses i amb això el que queda és un repartiment blanc, que posa la veu, i un altre, que es troba difuminat al fons i que no parla mai
Sònia Masuda, actriu
Junyi Sun interpreta ‘Am I Bruce Lee?’

El ballarí mulitpremiat Junyi Sun ha portat a l’escenari la seva peça ‘Am I Bruce Lee?’, que busca paral·lelismes, més aviat pocs, entre la icona de les arts marcials i ell mateix. Segons Sun, la creació d’aquest festival autogestionat “ajuda a visibilitzar el col·lectiu dins les arts escèniques i ens dona més força”.