Peter Brook

(ACN/ Redacció) El director de teatre Peter Brook, considerat un dels més influents del segle XX, ha mort als 97 anys a París. Va néixer a Londres l’any 1925 i va passar la seva infància i joventut a la Gran Bretanya, tot i que es va consagrar en el món teatral a França. De fet, París va acollir el seu teatre Les Bouffes du Nord.

El renovador del teatre clàssic

Brook es considera un dels grans especialistes de Shakespeare i ha dirigit nombroses obres d’aquest autor amb grans actors protagonistes, com Laurence Olivier i Orson Welles. També ha escrit diversos llibres relacionats amb el teatre com ‘L’espai buit’ o ‘La porta oberta’, dos manuals de referència en el sector teatral.

Una de les últimes aparicions públiques de Peter Brook va ser, precisament, a Barcelona. L’estiu de l’any passat va ser un convidat especial al Grec Festival de Barcelona, on va presentar ‘Tempest project’, al Teatre Lliure. Era un espectacle plantejat com una lliçó de teatre en què els actors assajaven ‘La tempesta’, de Shakespeare.

Brook i Barcelona

Brook també ha tingut una vinculació estreta amb la ciutat de Barcelona i, concretament, amb el Mercat de les Flors. Aquest teatre va passar a ser municipal l’any 1983, quan Pasqual Maragall era alcalde de la ciutat. Juntament amb la regidora de Cultura, Maria Aurèlia Capmany, van impulsar la creació d’aquest espai que ocupava l’edifici noucentista del Palau de l’Agricultura. Brook va quedar encisat amb l’entorn i va estrenar-hi, aquell mateix any, ‘La tragèdia de Carmen’. Des de llavors es va convertir en un dels espais escènics més importants de la ciutat.

El Mercat de les Flors es va inaugurar oficialment el 1985 amb una de les obres més destacades del llegat del director: ‘Mahabarata’. El 2004 va tornar-hi amb ‘Tierno Bokar’, basat en un conte africà, i al 2011 amb ‘La flauta màgica’. A més, també era un habitual del festival Temporada Alta, a Girona.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a