Juan Carlos Martel posa en escena el seu primer muntatge des que és director del Teatre Lliure. Un treball de creació amb actrius i actors joves, d’entre 20 i 30 anys, en el qual han participat també estudiants del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra i diverses entitats socials.

I és que la peça, en part documental, s’estructura a partir de diverses càpsules escèniques, sovint també audiovisuals, per reflexionar al voltant del malestar de la joventut. “Quan no hi ha futur, la cosa explota”, argumenten les joves actrius Martina Roura i Mariantònia Salas. “Nosaltres tenim 25 anys i ja hem viscut dues crisis”.

Bruckner i el suïcidi

El suïcidi és un dels temes centrals de l’obra. De fet, apareix ja en la primera escena, en una taula on els sis intèrprets simulen un debat. “El fil conductor és l’explicació de perquè la Desirée, una estudiant de medicina, es vol suïcidar”, comenta la Martina Roura.

La Desirée és també un personatge de ‘La malaltia de la joventut’, de Ferdinand Bruckner, que protagonitzen joves vienesos del període d’entreguerres, desenganyats amb la manca de perspectives. El muntatge escenifica la peça com una càpsula més, per abordar les claus del malestar dels joves.

Un dels atractius del muntatge és veure treballar cares noves. Són les de Guillem BalartElena Martín, Emma ArquilluéFrancesc Marginet SensadaMartina Roura i Mariantònia Salas. Actuen fins a l’11 d’abril.

Comparteix a: