La festa major d’hivern de la ciutat començarà divendres, 10 de febrer, amb els protocols de l’Àliga de la Ciutat, la cercavila que surt de la plaça de Sant Jaume i que culmina amb el tradicional ball de l’Àliga a l’interior de la basílica de Santa Maria del Mar. La novetat d’aquest any és que, a part de la tradicional jornada de portes obertes a l’Ajuntament dissabte, també es podrà visitar el Mirador Maria Aurèlia Capmany, a la novena planta de l’edifici Novíssim.

Com ja és habitual, la imatgeria festiva de la ciutat és un dels punts forts de la festa, tot i que la cultura popular es barrejarà també amb les noves tecnologies i la llum. Un exemple n’és la il·luminació especial que té l’exposició de les Laies del Palau de la Virreina i que s’ha encarregat al director de fotografia i il·luminador teatral Josep Maria Civit. Una passarel·la en què les gegantes de la ciutat “desfilen com si fossin models”, explica Civit.

La proposta de Civit és una de les 24 instal·lacions lumíniques que formen part de la sisena edició del festival Llum BCN, en què artistes de reconegut prestigi il·luminen façanes i diferents espais, i en què també hi ha propostes dels alumnes de les escoles d’arquitectura, disseny i art de la ciutat. Enguany hi ha tres itineraris a seguir, el d’El Born-Montcada, el de Catedral-Mar i el de Virreina-Rambla , amb propostes a punts emblemàtics com l’Ateneu Barcelonès, el Malau Moja o la Casa de l’Ardiaca. Tots tres incorporen El Born Centre de Cultura i Memòria com a punt d’entrada i sortida, i també d’informació.

Aquest any també hi ha canvis en la diada castellera del 12 de febrer, que avança l’horari (començarà a les 11 h) i es farà a l’antiga, és a dir, les colles hauran d’aixecar els seus castells alhora.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a